Hopp til innhold

– Treffer deg rett i hjertet

Jan Henry T. Olsen og kona Laila Lanes gir nok en gang Alzheimers et ansikt. Fredag var det premiere for filmen «Min Elskede» under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF).

Video "Min elskede" vist på TIFF

VIDEO: Jan Henry og Laila giftet seg i 2006. To år senere stod de fram og fortalte offentlig om sykdommen Alzheimers. Se klipp fra filmen «Min Elskede» og reaksjoner fra publikum her.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Filmskaper Hilde Korsæth har fulgt ekteparet Jan Henry T. Olsen og Laila Lanes gjennom et tøft år, fra oktober 2008 til oktober 2009.

– En viktig fortelling om hverdagen til demente og deres pårørende, sier overlege og spesialist i geriatri, Sigurd Sparr om filmen.

– Gir sykdommen et ansikt

Jan Henry T. Olsen fikk diagnosen Alzheimers som 51-åring.

Sammen med kona Laila Lanes stod den tidligere fiskeriministeren i 2008 fram offentlig - og fortalte om livet med sykdommen.

– Jeg håper at mange ser filmen. Den viser sannheten om hvordan det er å leve med Alzheimers på en varm og god måte. Det var en sterk og flott beskrivelse av hvordan det er å ha sykdommen, og kanskje spesielt hvordan det er å være pårørende, sier Sparr.

Filmen handler om kjærlighet og mot, og gir publikum et innblikk i ekteparets liv i kampen mot Alzheimer.

Gjorde sterkt inntrykk

Jan Henry T. Olsen og Laila Lanes

Jan Henry T. Olsen og kona Laila Lanes har fått flere utmerkelser for sin innsats for å skape åpenhet rundt sykdommen.

Foto: Hilde Korsæth

Parets åpenhjertige fortelling om livet med en Alzheimersyk Jan Henry gjorde sterkt inntrykk på mange da den ble vist under Tromsø Internasjonale Film Festival fredag.

Applausen satt løs hos publikum som så filmen om Jan Henry og Laila på filmfestivalen fredag.

– Rørende, fantastisk, flott, ærlig, viktig, sterk - og en film som gikk rett i hjertet, var noen av reaksjonene etter filmen.

Publikum mener filmen er et viktig bidrag for å gi folkesykdommen et ansikt.

– Jeg synes var en veldig flott film. Den griper - og den viser hvordan det er - rett og slett, sier Roy Samuelsen i Demensforeningen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.