Hopp til innhold

Kjørte 600 kilo dynamitt uten løyve

Den svært eksplosive lasten ble fraktet av personer uten løyve, og i transport som ikke var godkjent for frakt av sprengstoff.

En liten lastebil ble mandag stoppet i en trafikkontroll i Movika i Tromsø. Det viste seg at lastebilen inneholdt 600 kilo dynamitt.

Føreren av sprengstoffet kunne ikke vise til godkjent løyve for transport av denne typen farlig transport. I tillegg ble det funnet en rekke mangler på bilen.

Ifølge politiet så var lastebilen ikke merket. I tillegg var det ikke varslingsutstyr i bilen, og ikke godt nok verneutstyr.

– Brudd på omtrent alle regler

Martin Svendsen, seksjonsleder for trafikant kjøretøy i Midt Troms, forteller at bilen ble stoppet, og at det ble funnet brudd på omtrent alle regler som gjelder for slik transport. Han ser svært alvorlig på saken.

– I tillegg var det to passasjerer i bilen. Det er ikke lov, så lenge de heller ikke har de rette bevisene for transport av sprengstoff – noe de ikke hadde, sier han.

Svendsen opplyser at det foreløpig er ukjent hva dynamitten skulle brukes til, men at det sannsynligvis skulle fraktes for et firma tilhørende området i nærheten.

Anmelder forholdet

Svendsen forteller at vegvesenet vil anmelde forholdet tirsdag morgen.

– Jeg kjenner ikke til hvilke type dynamitt dette var. Men det er klart at hvis det skjer noe så kan det sprenges, og det kan gjøre umåtelig skade. Dette kan være farlig. Hvis noe skjer i trafikken, og et eller annet går av, så er det ikke bra.

I Troms har det i dag vært svært glatte veier, og flere hendelser på veiene.

Svendsen forteller at en godkjent sjåfør ble tilkalt og fraktet den eksplosive lasten videre.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark