Hopp til innhold

Høgmo forlenger med Tromsø

Skriver en ny toårskontrakt med klubben.

Per-Mathias Høgmo

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo forlenger kontrakten med Tromsø Idrettslag.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Per-Mathias Høgmo er blitt enig med Tromsø Idrettslag om å forlenge kontrakten som trener til 2012.

Kontrakten til Høgmo går i utgangspunktet ut etter 2010-sesongen, men med signaturen sørger Høgmo for ro rundt framtidsspekulasjonene rundt ham .

– TIL ønsker å være en utviklingsorientert kunnskapsbedrift som bygger sitt arbeid og sin kultur på stolthet, lagånd og redelig spill. Kunnskap og kompetanse er to sentrale områder. Med Per-Mathias på laget har vi en kunnskapsrik og innovativ trener som vil tilføre TIL nye dimensjoner framover, sier administrerende direktør Stig-Ove Sandnes. til til.no

Kontraktforlengelsen nå står i sterk kontrast til det som skjedde i 2004 da Høgmo, midt i sesongen, signaliserte at han ville forlate trenerjobben etter sesongslutt.

Tromsø Idrettslag har innkalt til pressekonferanse klokka 14.30 fredag der Høgmos Tromsø-framtid er tema.

Første gang i 1992

Høgmo var hovedtrener i TIL første gang i 1992 - sammen med Arne Andreassen. Det endte med at de fikk sparken midt i sesongen.

Åtte år senere ledet Høgmo kvinnelandslaget til OL-gull i Sydney. Deretter overtok han som U21-landslagssjef.

I 2004 returnerte Høgmo til Tromsø, og fikk umiddelbart suksess. Gutan ledet serien halve sesongen, men sprakk på høsten. 4. plassen ga likevel Europa-cup for første gang siden 1997.

Han fikk kritikk for å ha «stukket av» etter bare en sesong. Og tok deretter over Rosenborg. Men etter å ha gått på en smell i Trondheim - og deretter jobbet som toppfotballsjef i NFF, sa Høgmo igjen ja til å trene Tromsø i 2009.

6. plassen i serien var skuffende, men innsatsen i Europaliga-kvalifiseringen meget bra.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark