Hopp til innhold

Er dette den nye OL-låta?

UNN-lege Hans Prøch er ute med uoffisiell ski-slager.

Hans Prøsch på Beitostølen i 2003

Hans Prøsch på Beitostølen i 2003.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Lege Hans Prøsch ble fredag ferdig med det han håper kan bli den nye OL-hiten i Norge. Prøsch har selv en karriere som aktiv skiskytter bak seg, og mener det kommer godt med.

– I oktober fikk jeg en idé om at en OL-sang kanskje kunne være noe å lage. Vi har jo ikke hatt noen sang etter Lillehammer-OL. Jeg har drevet med skiskyting selv, og kjenner miljøet godt. Så jeg har skrevet en tekst som kan knyttes opp mot at man bruker mye tid på dette, og prøver å nå et mål.

Samarbeid

Låta jobbet han en ukes tid med, og da han var klar med tekst og melodi ringte han kompis og musikklærer Dag Øyvind Thingstad. Han tente på ideen, og sammen produserte de den ferdige låta i studio på Skjervøy.

– Uten han hadde det nok ikke blitt noe av låta, sier Prøsch.

Ekstra morsomt er det kanskje at tidligere spellemannsvinner Gjermund Larsen bidrar med fiolin.

NRK?

Uten at Prøsch ønsker å si for mye om det, er det også snakk om et samarbeid med Sporten i NRK. Kanskje kan det hele ende opp på tv-skjermene i tiden før OL i Vancouver. Men dette er langt fra sikkert enda.

– Vi har gjort noen opptak med skiskytterjenter og -gutter samt kombinertgutta - med tanke på å lage en uhøytidelig video når det nærmer seg OL, men foreløpig henger det hele litt i lufta, sier Kaj Pedersen i Sporten i en e-post til oss.

Blir ved sin lest

Da vi snakker med Prøsch har han akkurat kommet ut fra operasjonssalen, hvor han har «fjernet noen mandler og blåst ut av noen ører». Og selv om låten skulle bli en suksess kommer han ikke til å gi seg som lege.

– Jeg har nok ingen planer om å forlate legeyrket til fordel for en usikker hverdag som musiker, humrer Prøsch.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark