Hopp til innhold

Øl og bjørnekjøtt på menyen

Lykkelige ølbryggere i Kvænangen kjøpte bjørnekjøttet fra Neiden.

Ølbryggerlauget tester bjørnekjøtt

Ølbryggerlauget fikk tilslag på bjørnekjøttet. Fra venstre: Harald Kaasen Jr, Carl Løvvik, Svein Thomassen, Willy Simonsen.


Den lille hannbjørnen som ble felt i Neiden i Øst-Finnmark i forrige uke er kjøpt et lykkelig ølbryggerlaug fra Kvænangen.

For i overkant av fire tusen kroner fikk ølbryggerlauget tilslaget på 32 kg med bjørnekjøtt.

Prøvesmaking

Forleden ble en liten bit av kjøttet stekt og testet på gårdsplassen.

- Spennende, sier sjefsølbrygger Svein Olav Thomassen.

Problemet er bare at ingen av oss har peiling på hvordan man tilbereder bjørnekjøtt, men vi skal nok få det til, sier Thomassen.

Fest i høst

Bjørnekjøtt

Prøvesteiking før høstens store gilde.

Selve hovedmåltidet skal ikke skje før i høst.
- Vi har allerede starta forberedelsen. En hel gjeng er i gang med å lese kokebøker så dette skal nok skje i ordnede former, tror Thomassen.



Vi har et grillhus som er i flittig bruk fra i september og utover. Jeg regner med at festen skal være der i høst, sier sjefsølbrygger Svein Olav Thomassen.


- For orden skyld: Hva skal drikkes til bjørnekjøttet?

- Egenprodusert øl selvsagt. Så har vi noen damer som vi enda ikke har fått bort fra den hersens vinen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark