Den lille hannbjørnen som ble felt i Neiden i Øst-Finnmark i forrige uke er kjøpt et lykkelig ølbryggerlaug fra Kvænangen.
For i overkant av fire tusen kroner fikk ølbryggerlauget tilslaget på 32 kg med bjørnekjøtt.
Prøvesmaking
Forleden ble en liten bit av kjøttet stekt og testet på gårdsplassen.
- Spennende, sier sjefsølbrygger Svein Olav Thomassen.
Problemet er bare at ingen av oss har peiling på hvordan man tilbereder bjørnekjøtt, men vi skal nok få det til, sier Thomassen.
Fest i høst
Selve hovedmåltidet skal ikke skje før i høst.
- Vi har allerede starta forberedelsen. En hel gjeng er i gang med å lese kokebøker så dette skal nok skje i ordnede former, tror Thomassen.
Vi har et grillhus som er i flittig bruk fra i september og utover. Jeg regner med at festen skal være der i høst, sier sjefsølbrygger Svein Olav Thomassen.
- For orden skyld: Hva skal drikkes til bjørnekjøttet?
- Egenprodusert øl selvsagt. Så har vi noen damer som vi enda ikke har fått bort fra den hersens vinen.