Hopp til innhold

Skandalelegen sparket

Hammerfest kommune kvitter seg med den omstridte legen.

Hammerfest Legesenter
Foto: Jon Are Nilsen / NRK

Denne uka ble det avslørt at en svensk lege, med en ganske tvilsom fortid, har jobbet i Hammerfest kommune. Legen har åtte alvorlige anmeldelser mot seg i Sverige. Fire har ført til advarsler og to er fortsatt under etterforskning.

Arvid Isaksen

Arvid Isaksen, sektorleder for helse i Hammerfest kommune.

Foto: Stein-Arild Olaussen / NRK

Reiser hjem

I et møte torsdag morgen har Hammerfest kommune nå besluttet å sparke legen. Legen, som ble hentet inn gjennom et dansk vikarbyrå, ble i går tatt midlertidig ut av tjeneste. Men i dag er kommunens beslutningen om å kvitte seg med legen endelig.

- Resultatet er er at vi sier opp forholdet med vikarlegen med øyeblikkelig virkning. Han skal ikke jobbe mer i Hammerfest kommune og vil reise til hjemlandet, sier Arvid Isaksen, som er sektorleder for helse i Hammerfest kommune.

Dropper vikarbyrå

Kommunen kommer nå til å kutte ut samarbeidet med det danske vikarbyrået, som hjalp dem å hente den omstridte legen.

- Vi ser det veldig vanskelig å fortsette samarbeidet med vikarbyrået når det oppstår slike situasjoner. Det er et tillitsforhold som vi anser som brutt, ettersom de referansene de har hentet inn ikke har vært gode nok, sier Arvid Isaksen.

Sterk kritikk

Kommunen har fått sterk kritikk for å ha sjekket legens bakgrunn for dårlig. Isaksen har forståelse for dette, og sier at kommunen nå vil gjennomgå rutinene sine.

- Kritikken tar vi selvfølgelig til oss. Vi ser alvorlig på dette og skal ikke fraskrive oss ansvaret for å kvalitetssikre legene vi ansetter i Hammerfest kommune. Det betyr at vi må se på rutiner og prosedyrer vi har for tilsetting av vikarleger, og det skal vi gjøre ganske raskt, sier Isaksen.

LES: Skandalelege jobber i Hammerfest

Flere nyheter fra Troms og Finnmark