Hopp til innhold

Blir utestengt fra undervisning

Elever ved Hammerfest videregående skole får ikke delta i undervisningen.

Elevene blir vist på gangen fordi de ikke har bøker som trengs i undervisningen, men elevene synes det er galt av skolen å kaste ut elever som ikke har klart å skaffe bøkene fordi de er utsolgt, melder Finnmark Dagblad.

Urettferdig

- Det er greit at de som rett og slett ikke gidder å skaffe bøkene ikke får delta. Man har tross alt ansvar for egen læring. Men når elever som har gjort alt de kan for å skaffe bøkene likevel blir avvist er det noe feil. Det er ikke rettferdig, sier elevene ved skolen.

Nestleder ved skolens elevråd, Ida Amundsen, forteller at skolen ga elevene en uke på å skaffe seg bøker etter skolestart, og at det for de aller fleste gikk greit. Men noen elever har ikke klart å skaffe alle bøkene, fordi forlaget ikke har klart å levere nok bøker i tide.

Store følger

Nå synes elevene at det er kritikkverdig at skolen, på grunn av hendelser utenfor deres kontroll ikke gir dem undervisningen de har krav på. Følgene for de elevene som blir utestengt kan være store.

– Det tok en måned før bokhandleren fikk inn den siste boka. I løpet av den tiden har jeg gått glipp av verdifull undervisning, jeg har fått et varselbrev i det aktuelle faget på grunn av for mye fravær, og sist men ikke minst måtte jeg ta en prøve som jeg ikke har fått undervisning til, sier Martin Z. Næss fortvilet til Finnmark Dagblad.

 

Flere nyheter fra Troms og Finnmark