Hopp til innhold

- Trakassert på dødsleiet

Spesialist gir datteren nytt håp i Kristine-saken.

 

I all hemmelighet skjulte Karin Nielsen en lydopptaker på morens rom den dagen hun døde på et sykehjem i Harstad i 2005.

Opptakene dokumenterer, i følge Nielsen, at moren, Kristine, ble behandlet uverdig både etisk og faglig.

I fjor ble saken henlagt av Riksadvokaten på grunn av bevisets stilling.

Overhøvlet

Etter at Karin Nielsen hadde kommet hjem fra sykehuset hvor moren akkurat hadde dødd, hørte hun på båndopptakeren, som hun i all hemmelighet hadde plassert ved sengen. Mens Karin Nielsen hører at mors liv ebber ut på lydbåndet, hører hun samtidig at moren blir overhøvlet og trakassert muntlig av personellet som er ved moren.

Hjelp fra spesialist

Men nå har Karin Nielsen fått hjelp av Ola Gabrielsen, pensjonert spesialist i allmenn og samfunnsmedisin. Gabrielsen sier seg enig at saken er blitt uverdig og uprofesjonelt behandlet. Han har nå sendt inn en klage til helsetilsynet i Troms hvor han refser behandlingen av denne saken. Det foreligger brudd på helsepersonellovgivningen og alle etiske retningslinjer når det gjelder behandling av mennesker sier han. Nå håper de på at Riksadvokaten tar opp saken på nytt igjen.

Full støtte

Faglig etisk råd i norsk sykepleierforbund har nå tatt for seg saken. Karin Nielsen sier at hun har nå fått et åtte siders dokument fra sykepleierforbundet som hun er svært fornøyd med. De sier at moren verken var faglig eller etisk rett behandlet, Karin Nielsen føler at hun har fått full støtte fra norsk sykepleierforbund.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark