Hopp til innhold

Nesten to mill. til musikkutstyr

Musikkutstyrsordningen har delt ut over 1 900 000 kroner til artister og musikkarrangører i Troms og Finnmark.

Midnattsrocken 2012 på Brennelvnesset

Fra Midnattsrocken 2012.

Foto: Inger Alette Sara

12,1 millioner kroner er fordelt til 88 musikkprosjekter i 18 av landets fylker og musikklivet i Nord-Norge skiller seg positivt ut.

– Vi ser at kulturlivet virkelig blomstrer i de tre nordligste fylkene, noe som tydelig vises gjennom at Nordland, Troms og Finnmark stikker av med nær 40 prosent av den totale tildelingssummen, sier Rhiannon Hovden Edwards som er daglig leder i MUO.

Troms ble tildelt 1 167 150 kroner og Finnmark 755 250 kroner. Pengene skal brukes på øvingslokaler, fremføringsutstyr, musikkbinger og øvingsutstyr.

De største vinnerne

Midnattsrocken får 240 000 kroner og er arrangøren som har blitt tildelt mest i Finnmark. Nordpol Kro i Vardø og SIF Studenthus i Alta får 225 000 kroner hver.

Les også: Legendariske «The Hooters» til Brennelvneset

I Troms er det puben Ottos i Lenvik som får den største summen. De tildeles 580 000 til fremføringsutstyr. I Tromsø har blant annet Tvibit ungdomshus, Bastard bar, og Studenthuset Driv fått utdelt midler.

Øvingsutstyr til ungdommen

– Tvibit er en veldig viktig scene for unge band i Tromsø og øvingslokalene våre har vært fullbooket hele tiden siden vi startet for 13 år siden, sier nestleder ved Tvibit, Sif Vik, til NRK.

– Det vil si at det blir en del slitasje på øvingsutstyr. Disse midlene fra MUO vil sammen med våre egne midler bidra til at ungdommen får ordentlig musikkutstyr.

Teknisk ansvarlig ved Tvibit, Jonas Sivertsen, sier han er kjempefornøyd med tildelingen og at pengene skal brukes på gitarforsterkere, cymbal, elpiano, og DJ-utstyr.

Musikkutstyrsordningen ble opprettet i 2009 og er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUOs formål er å sikre gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet.

I første tildelingsrunde 2013 kom det inn 169 søknader med en total søknadssum på 38 millioner kroner. 88 søknader fikk tilskudd med en tilskuddsramme på 12,1 millioner.

Full oversikt: Se her hvem som får penger.