Hopp til innhold

Avhører guiden etter dødsulykken

I dag vil politiet avhøre guiden som var med på den fatale turen der en østerriksk kvinne falt i døden på søndag.

Storhaugen Olderdalen

Kvinnen falt fra baksiden av fjellet Storhaugen i Kåfjord.

Foto: Erlend Haugland

Regionlensmann Dag Roar Stangeland

Regionlensmann Dag Roar Stangeland sier de vil avhøre guiden på mandag.

Foto: Eskil Mehren / NRK

– Dette er en ren undersøkelsessak, og vi vil bare få bekreftet rutinene ved Lyngen Lodge, sier regionslensmann Dag Roar Stangeland ved Nordreisa og Kvænangen lensmannskontor.

Den 38 år gamle østerrikske kvinnen var en del av et turfølge på seks personer da hun falt fra fjellet Storhaugen i Kåfjord. Alle turistene bodde på Lyngen Lodge, og dette er den første dødsulykken som rammer gjester ved overnattingsstedet.

Trosset sikkerhetslinjen

På toppen av fjellet lagde fjellguiden en sikkerhetslinje i snøen som turfølget fikk beskjed om ikke å krysse. Den kvinnelige turisten skal likevel ha krysset linjen før hun ramlet utfor kanten.

Hun ramlet da 700 meter ned den bratte østsiden av fjellet.

Avhører guiden

Mandag starter politiet avhør av guiden som var med turfølget. De presiserer at de ikke mistenker at det ligger noe kriminelt bak hendelsen, men ønsker å få klarhet i hendelsesforløpet.

– Vi har også kontakt med politiet i Tromsø, som skal ta en liten prat med noen av dem som var med i turfølget, sier Stangeland.

Reiser hjem etter ulykken

Turistene hadde gjennomgått et totimers sikkerhetskurs før de bega seg ut på den første av totalt seks planlagte fjellturer i Kåfjord.

Den østerrikske kvinnens ektemann var selv med på fjellturen da det gikk galt.

Alle i turfølget har valgt å reise hjem til Østerrike etter ulykken, etter at politiet i Tromsø har snakket med noen av dem på mandag.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark