Hopp til innhold

Enda mer ansvar for Rushfeldt

Han la opp som tidenes målkonge etter 2011-sesongen og gikk rett inn i en rolle som toppspillerutvikler i Tromsø IL.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Rushfeldt har fått mer ansvar utenfor banen.

På treningsfeltet i Tyrkia viser Sigurd Rushfeldt (40) at han i år har fått mer ansvar i TILs trenerteam.

I Agnar Christensens fravær på den første dagen på tyrkisk gress, er det finnmarkingen som tar brifingen med spillergruppa. Og som sammen med Jonathan Hill leder den.

– Det blir mer ansvar. I tillegg er jeg med på alle øktene med A-laget og er med fast rundt A-laget. Har litt andre oppgaver enn jeg hadde i fjor, blant annet i forhold til planlegging. Så det er nok å gjøre, sier Rushfeldt til NRK.

Trives på feltet

Han virker tryggere på feltet – og får også fram latteren hos «Gutan». Det er tydelig at Rushfeldt trives i rollen som assistent – med mer ansvar og innflytelse enn i fjor.

– Artig, spennende og veldig forskjellig fra å være spiller. Men fotball er jo det jeg har holdt på med hele tida, så det er jo det jeg kan mest om. Det er artig å holde på med noe man liker, smiler Rushfeldt, som også har sørget for å ta de trenerkursene forbundet kan tilby.

Usikker på hovedtrenerjobb

Men om mannen som stoppet på 172 eliteseriemål for Tromsø og Rosenborg – en rekord som trolig blir stående til evig tid – en gang ender opp som hovedtrener, det vet han ikke ennå.

– Det er langt fram dit. Jeg har valgt å bruke disse årene til å se om jeg liker yrket, sier Rushfeldt – og er optimist med tanke på sesongen for TILs del.

– Jeg synes det ser bra ut. Vi har fått kommet godt i gang og fått gjort det vi skal. Vi har mange unge gode og spennende spillere, så jeg synes det ser lovende ut, sier Sigurd Rushfeldt.

Men når TIL møter slovakiske Tatran Presov mandag ettermiddag (16.00 norsk tid), er hovedtrener Agnar Christensen på plass – og vil lede Gutan fra benken.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark