Hopp til innhold

– Dette blir ingen «deppekonsert»

Elektriker Christer Møller (24) sørger for historiens største innendørs konsert i Salangen, når idrettshallen fylles onsdag kveld.

christer møller

Christer Møller er klar før støttekonserten.

Foto: Linda Pedersen / NRK

– 950 billetter er solgt. I tillegg vil konserten bli sendt direkte på nrk.no/nordnytt, sånn at om så hele verden kan få se den, forteller 24-åringen til NRK.

Han har et sterkt ønske om å hjelpe de to familiene som ble så hardt ramma av teltbrannen i Salangen 10. april 2010. Krister Kvien, faren til sjuåringen Even, jobber i det samme firmaet som Møller. De to har blitt gode kompiser.

– Vi har snakka mye om både før og etter ulykka. Krister fikk en sterkt brannskada gutt, men han mista også faren sin og onkelungen sin, Sigrid. Begge familiene har det tøft, og derfor er det viktig at inntektene går til alle de som ble ramma. Dette er noe som vil prege dem hele livet, sier Christer Møller.

– Glad det er dekning her!

For tida jobber han som elektrikerformann på Stonglandseidet, der det bygges et bofellesskap for eldre. Han er glad det er god mobildekning i området, ellers hadde det blitt vanskelig å få alt i boks.

Til stadighet blir han avbrutt av telefonen. Det er fortsatt en del som gjenstår for å få alt klappet og klart til onsdagens tre timer lange konsert.

– Nå har vi fått tak i scene fra Tromsø, og nå ringte det nettopp et firma fra Finnsnes som kunne sponse oss benker, forteller Møller der han står oppå ei gardintrapp og fester ledninger oppunder taket.

Even Kvien

På onsdag arrangeres støttekonserten for Even og familien.

Foto: Linda Pedersen / Nrk

– Typisk Christer

Kompanjongen hans, André Byberg innrømmer at det blir en del ekstra jobb på ham for øyeblikket.

– Men det går stort sett greit, sier han.

– Det er typisk Christer å stelle i stand sånt som det her. Han er en godhjertet mann med mange prosjekter, smiler han.

Første telefon til Jørn Hoel

Jørn Hoel

Jørn Hoel var den første som Christer Møller ringte til.

Foto: Diamo/Erik Dyrhaug / NRK

Christer Møller er også bookingansvarlig for Millionfisken, som arrangeres hver sommer i Salangen. Og da han og en kompis begynte å fable om en støttekonsert, var Jørn Hoel den første han ringte til.

– Mora til Jørn Hoel passa meg da jeg var liten og vi bodde sørpå, så jeg kjenner Jørn fra før. Han sa ja med én gang. I utgangspunktet så vi for oss en liten konsert i kulturhuset med Jørn Hoel og noen lokale band. Men det har eskalert, sier Møller, og viser til at artister som Åge Aleksandersen og Jonas Fjeld også kommer.

– Ingen deppekonsert

Det er Blått og Rått som skal dra det hele i gang. Gruppa, som har medlemmer fra både Finnsnes og Salangen, er det eneste hele bandet. Ellers blir det mye akustisk musikk.

– Noen deppekonsert blir det ikke. Følelser vil det helt sikkert bli, både den ene og den andre veien. Men det er viktig å snu noe negativt om til noe positivt, sier Christer Møller.

Konserten kan bli DVD

I tillegg til å vise konserten direkte på nett, vil NRK også gjøre opptak av hele den tre timer lange forestillinga.

– Vi ønsker å lage en DVD, der inntekta går til det samme formålet. For uansett hvor mye penger som kommer inn på onsdag, vil familiene Kvien ha behov for støtte i mange år framover, sier den godhjertet unge mannen fra Salangen.