Hopp til innhold

Gjorde storbeslag i ungdomsmiljø

Da politiet aksjonerte i Harstad, tok de beslag i 500 gram hasjisj, 1700 tabletter og en pistol. Den yngste av de pågrepne er bare 17 år.

Den siste tiden har politiet i Harstad mottatt flere bekymringsmeldinger som tyder på at det foregår en del hasjrøyking i flere ungdomsmiljøer i byen.

Onsdag kveld valgte politiet å aksjonere mot noen av miljøene.

Resultatet ble 500 gram hasjisj, 1700 tabletter Rivotil, i tillegg til en pistol av merke Walter PKK. Beslaget er så stort at det omfattes av straffelovens paragraf 132, den såkalte proffparagrafen, skriver Harstad Tidende.

Unge lovbrytere

Politiet pågrep da tre menn, to personer født i 1993, samt en 17-åring født i 1995.

– Den videre etterforskningen vil avdekke omfanget av en tiltalebeslutning, men det er hevet over enhver tvil at vi her står overfor alvorlige brudd på narkotika- og våpenlovgivningen, sier politioverbetjent Kåre Rasmussen ved Harstad politistasjon.

Ifølge politiet var aksjonen mot de to adressene i Harstad nøye planlagt.

– Følg med ungdommene!

Nå oppfordrer politiet foreldre til å følge ekstra godt med på hva ungdommene i huset driver med på kvelden og natta.

– Dessverre ser vi en økende tendens til at stadig flere ungdommer involveres i disse miljøene. Jeg vil på det sterkeste oppfordre foreldre til å ta en seriøs diskusjon med sine håpefulle, og ikke være naive og tro at dette gjelder alle andre, sier Rasmussen til avisa.

Tips førte til aksjonen

Det var flere tips som gjorde at politiet til slutt aksjonerte mot adressene der de gjorde det store beslaget.

– Dette er tips vi tar på alvor, og vi har holdt noen av disse miljøene under oppsikt en stund. På adressene vi oppsøkte gikk tipsene ut på at det ofte var samlet mye ungdom av begge kjønn der, og at det ble omsatt og misbrukt narkotika, sier Rasmussen.

– Sitter med flere tips

Politioverbetjenten utelukker ikke flere liknende aksjoner. Fortsatt mistenker de at det er flere liknende miljøer som ikke er avslørt.

Nå vil de derfor intensivere denne formen for aksjoner.

– Vi sitter inne med en rekke flere tips om andre steder der dette foregår. Ut fra omfang av beslag og involverte i onsdagens uroaksjon, vil vi nå sette inn atskillig flere ressurser for å gjennomføre slike aksjoner oftere, sier Rasmussen til Harstad Tidende.