Hopp til innhold

Statoil satser stort i Harstad

Petroleumsselskapet Statoil nesten dobler antall ansatte i Harstad de nærmeste åra. – I dag er de 300, det skal økes til 550 fram mot år 2020, forteller Statoils direktør for Drift Nord, Hans Jakob Hegge (bilde),

Hans Jakob Hegge

Hegge varsler at Statoil også vil trenge nye lokaler i Harstad.

Foto: Nils Mehren / NRK

Det forutsetter at Statoil når sine egne mål om å øke olje og gassproduksjon nordpå fra 80.000 oljeekvalenter til 250.000 de neste åra. Nye påviste funn som Aasta Hansteen-feltet og stor tro på nye funn gjør at Statoil har tro på at de skal klare å nå produksjonsmålet på tilsvarende 250.000 fat olje per dag.

– Men er ikke det å ha for store ambisjoner?

– Det er klart at oljepris i framtida vil sette rammer for om nye funn blir utbygd, men prer i dag er det ikke å ta for hardt i for å nå produksjonsmålet. For å klare det må vi ha en kraftig økning i antall ansatte i Harstad, sier Hegge.

Jakt på nye lokaler

Med en dobling av antall ansatte må Statoil på jakt etter nye lokaler i Harstad, eventuelt bygge ut kontoret i Medkila for å huse alle ansatte.

– Bygget er i dag sprengt, sier Hegge.

Ledelsen selv har valgt på flytte ut av kontorene i bygget og drifter kontoret i et åpent landskap.

– Det er praktisk, vi får kortere kommunikasjonslinjer, sier han.

I løpet av året skal Statoil bestemme seg for nye kontoret. Et av alternativene til å utvide, er å flytte inn de den planlagte teknologiparken, som skal bygges på Stangnes nærmere sentrum.

De Statoil-ansatte i Hammerfest og i Harstad ble i dag orientert om de nye planene og ambisjonene til Statoil i nord. Ifølge Hegge ble det godt mottatt.

Godt for kommunen

Nyheten blir også godt mottatt av ordfører i Harstad, Marianne Bremnes.

Hun ser helst at Statoil velger å flytte sin virksomhet fra Medkila til teknologiparken i Harstad når behovet for mer plass er så prekært.

– Harstad skal være en attraktiv kommune også for de Statoil-ansatte og vi skal gjøre det vi kan for å være framoverlente med hensyn til barnehageplasser, boligtomter og skoleplasser, sier Bremnes.