Hopp til innhold

Fire siktet etter grov vold i Hammerfest

De fire mennene som slo ned en mann i 30-årene i Hammerfest nyttårsaften er alle siktet for volden mot mannen.

Hammerfest

Mye bråk og uro i Hammerfest ved starten av det nye året.

Foto: Allan Klo

– Vi har fire personer som sitter i varetekt hos oss. De er siktet i saken, sier påtaleleder Morten Daae i Vest-Finnmark politidistrikt til NRK.

Slåsskampen startet på en privatfest i Hammerfest, og beveget seg etter hvert utendørs i Hammerfest sentrum.

Mannen i 30-årene ble fraktet bevisstløs til sykehuset i Hammerfest. Skadene ble først sett på som så omfattende at han ble lagt i kunstig koma.

Utover ettermiddagen 1. nyttårsdag ble tilstanden til mannen bedre.

– Saken etterforskes for fullt. Vi har kalt inn ekstra mannskaper og saken har full prioritet hos oss. Men foreløpig er det for tidlig å si noe om bakgrunnen for slagsmålet, sier Daae.

Travelt i vest

Og det ble en travel start på 2013 for politiet i Vest-Finnmark. I tillegg til den grove voldshandlingen i Hammerfest, måtte politiet rykke ut til flere voldstilfeller på hjemmefester i distriktet.

I Alta ble en mann i 30-årene pågrepet etter at han tok seg inn i en bolig i halvtretida på nyttårsnatta og gikk til angrep på en person. En mann i 20-årene måtte på legevakta med mindre skader i ansiktet.

Tirsdag knuste en mann flere vinduer i et hus i Hammerfest. Da politiet kom til, var en mann slått med en spade uten å bli skada. Gjerningsmannen hadde stukket av.

Rolig i øst

– Og det er ikke bare Alta og Hammerfest det gjelder. Det har også vært andre steder i politidistriktet det har vært ting i natt og i dag. Det har vært forholdsvis hektisk, sier Daae.

Men hos kollegene i Øst-Finnmark har året startet mye roligere. Den alvorligste hendelsen her er slåssing om et par sko i Vadsø.