– Jeg hater å tape

Kun tre poeng skiller Start og Sarpsborg på tabellen etter den elleville 4-3-kampen på Sør Arena søndag.

Mons Ivar Mjelde

IKKE FORNØYD: Mons Ivar Mjelde så laget sitt slippe inn fire mål på Sør Arena søndag.

– Jeg hater å tape. Det er det verste jeg vet, sier en frustrert Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen til NRK.no.

– Vi møter et veldig effektivt Sarpsborg-lag og slipper inn 4 mål. Da er det vanskelig å vinne fotballkamper.

Målshow på Sør Arena

Etter hele seks scoringer før pause, stanget Wiig inn 4–3 med hodet i det 55. minutt. Det ble ikke flere mål i Kristiansand, men det sto ikke på sjansene. Både Start og Sarpsborg fikk hvert sitt stolpetreff senere i annen omgang.

I serieåpningen tidligere i år spilte lagene 4–4 i Sarpsborg.

Det så tidlig ut til å gå mot en reprise i søndagens toppkamp. Etter fem minutter utnyttet Tom Erik Breive elendig forsvarsspill av Start og ga gjestene ledelsen.

Bare tre minutter senere ordnet Matthias Vilhjalmsson 1–1 med sitt
hodemål.

Rakk knapt å juble

Publikum rakk knapt å juble før Sarpsborg igjen var foran i målprotokollen. Mohammed Elyounoussi prikket inn 2–1 fra kort hold.

Start var i trøbbel da Wiig alene med keeper Alexander Lund Hansen satte inn gjestene tredje mål for dagen etter 23 minutter.

Men takket være et raskt selvmål av Kjetil Berge (29.) og et mål av Espen Børufsen (42.), kunne vertene gå til pause med 3–3.

Start-Sarpsborg08

Slet tungt med forsvarsspillet

Mons Ivar Mjeldes mannskap slet tungt med forsvarsspillet og ble altså straffet på ny da Wiig satte inn det avgjørende målet tidlig i annen omgang.

– Vi lager frispark i mange farlige posisjoner og er for passive i forsvar, sier Mjelde.

Tapet var Starts første på hjemmebane denne sesongen og annet totalt i årets 1. divisjon. Dermed endte også Kristiansand-lagets rekke på ni ubeseirede kamper.

– Kommer til å bli et rotterace

Sarpsborg-trener Roar Johansen var svært glad for 3 poeng på bortebane.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å score 4 mål på Sør Arena. Nå har vi lagd 4 mål i hver kamp de siste 4 kampene. Vi er effektive forover, men litt rufsete hjemover, sier Johansen til NRK.no.

Nå er det kun 3 poeng opp til Start som topper 1. divisjon.

– Det kommer til å bli et rotterace hele veien inn dette her.