Hopp til innhold

Fikk debutant-pris

Trioen Moskus med Anja Lauvdal fra Flekkefjord vant Grappas debutantpris for 2011.

Grappas debutantpris 2011
Foto: Grappa

Trioen Moskus har spilt sammen i to år og består av pianist Anja Lauvdal (24) fra Flekkefjord, bassist Fredrik Luhr Dietrichson (22) fra Haugesund og trommeslager Hans Hulbækmo (23) fra Tolga.

Vunnet flere priser

Hans og Anja spiller også i bandene Avalanche og Your Headlights Are On. Hver for seg har de tre musikerne allerede rukket å vinne en rekke priser.

Anja mottok i august Oslo jazzfestival og Statkrafts Young Star-stipend. Hans var tidligere i år med på å vinne Young Nordic Jazz Comets sammen med Hanna Paulsberg Concept, og Fredrik mottok i 2010 Statoils Sildajazzpris.

Skal fremme nysatsing

Grappas Debutantpris er en artistpris som skal utdeles med det formål å øke fokus på og kjennskap til uetablerte artister innenfor norsk musikkliv. Prisen skal fremme musikalsk nysatsing og deles ut for femte gang i år.

Prisen skal g. å til solister og grupper som er under 30 år, og som tidligere ikke i vesentlig grad har deltatt på cd-utgivelser. Det legges hovedvekt på følgende musikalske genre: folkemusikk, vise, jazz, samtidsmusikk og musikk for barn.

Juryen i år bestod av Susanna Wallumrød, Torbjørn Dyrud, Tuva Syvertsen, Sinikka Langeland og Andreas Risanger Meland, og de sier:

" Vinneren er en akustisk trio. På tross av ung alder, har de kommet langt i å finne et spennende, modent og lekent uttrykk. Gruppen jobber innenfor det svært utfordrende pianotrioformatet. Musikken deres har sitt utspring fra jazzen og improvisasjonsmusikken, men har også vidåpne dører mot andre uttrykk. Selv nevner de inspirasjonskilder som norsk folkemusikk, impresjonisme, gospel- og salmemusikk. De møttes som musikere i bandet til en felles venninne på jazzlinja i Trondheim. En dag måtte venninna gå tidlig fra øvelsen, og de tre bestemte seg for å fortsette å spille litt etter at hun var gått. Dermed var et nytt band født. En enstemmig jury gleder seg stort til å høre denne gruppens debutalbum om et år.»


Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 15 1,15 kr
Dyrest kl. 07 2,29 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 4,9 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,2 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %