Hopp til innhold

Trioen Moskus vant Grappas Debutantpris

Hans Hulbækmo fra Tolga og resten av trioen "Moskus" vant i kveld Grappas Debutantpris. Prisen ble utdelt for femte gang.

Grappas debutantpris 2011

Hans Hulbækmo, Anja Lauvdal og Fredrik Luhr Dietrichson er vinnere av årets Grappa Debutantpris

Foto: Grappa

Trioen Moskus har spilt sammen i to år og består av trommeslager Hans Hulbækmo (23) fra Tolga, Anja Lauvdal (24) fra Flekkefjord og bassist Fredrik Luhr Dietrichson (22) fra Haugesund.

Hver for seg har de tre musikerne vunnet flere priser. Hulbækmoen var tidligere i år med på å vinne Young Nordic Jazz Comets.

Bli med på Ånnevik-konsert!

Om årets vinner sier juryen:

– Vinneren er en akustisk trio. På tross av ung alder, har de kommet langt i å finne et spennende, modent og lekent uttrykk. Gruppen jobber innenfor det svært utfordrende pianotrioformatet.

– Musikken deres har sitt utspring fra jazzen og improvisasjonsmusikken, men har også vidåpne dører mot andre uttrykk. Selv nevner de inspirasjonskilder som norsk folkemusikk, impresjonisme, gospel- og salmemusikk.

– De møttes som musikere i bandet til en felles venninne på jazzlinja i Trondheim. En dag måtte venninna gå tidlig fra øvelsen, og de tre bestemte seg for å fortsette å spille litt etter at hun var gått. Dermed var et nytt band født. En enstemmig jury gleder seg stort til å høre denne gruppens debutalbum om et år.”

Hør Crepe de Marie komponert av Anja Lauvdal

Høye søkertall

Prisen deles ut for å øke fokus på og kjennskap til uetablerte artister innen norsk musikkliv. Den skal gå til solister og grupper som er under 30 år.

Sekretær for prisen og jurymedlem Andreas Risanger Meland i Grappa Musikkforlag AS kan melde mange søkere.

– Det har gått veldig bra med alle de som har vunnet prisen tidligere og det merkes på søknadsmengden. Det var rekordmange innsendte søknader i år, og flere søkere som uten tvil hadde fortjent en platekontrakt.

Flere saker fra Innlandet