Hopp til innhold

Vil skape sørlandsk storlag

Amazon Grimstad håper konkursboet etter Donn kan være starten på et storlag på Sørlandet, hovedsakelig bestående av sørlendinger.

Amazon Grimstad

Neste sesong blir flere av Amazon- og Donn-spillerne å finne på samme lag. Grimstad-laget vant begge lokal-oppgjørene i årets sesong, der Amazon endte på en åttendeplass med Donn på plassen bak seg. Donn får likevel ikke spille i toppserien neste år grunnet rot i økonomien.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Siden de nå er konkurs og ikke vil spille i toppserien lenger, så er det klart at det er mange interessante spillere for oss der. Det gir oss en mulighet til å samle alle de beste spillerne på Sørlandet på ett lag. Dette kan slå veldig positivt ut, mener Margunn Haugenes, hovedtrener for Amazon Grimstad.

Vil ha sørlendinger

Margunn Haugenes

Amazon-trener Margunn Haugenes er interessert i 5-6 Donn-spillere. (Arkivfoto)

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Ifølge treneren er Amazon nå i dialog med 5-6 Donn-spillere, og ifølge fvn.no er både Donn-kaptein Gro Ingvardsen og Stine Syvertsen klare for Grimstad-laget.

Haugenes røper at hun fortrinnsvis ønsker seg spillere fra Sørlandet.

– Vi er veldig interessert i å prøve å samle alle de beste fra Sørlandet for å ha en lokal profil. Dette er viktig både i forhold til sponsorer og i forhold til publikum, sier treneren.

– Vi har vært avhengig av å hente inn mange spillere utenifra. Til neste sesong håper jeg at vi kan ha flere sørlendinger og mindre utlendinger på laget, sier Haugenes, men presiserer at det er mulig å spille seg inn på Amazon-laget selv om sørlandsdialekten ikke er der.

– Fortjener muligheten

Donn-kaptein Gro Ingvardsen er klar over interessen for Donn-spillere fra Grimstadklubben, og er glad for interessen.

Gro Ingvardsen

Tidligere Donn-kaptein Gro Ingvardsen er glad matrosene får tilbud om å mønstre på andre skip etter at Donn-skuta gikk til bunns. Hun er nå selv klar for Amazon Grimstad. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Jeg vet det er en del som har fått tilbud fra Amazon Grimstad og dette synes jeg er veldig bra. Jeg mener så mange som mulig bør få tilbud om nye kontrakter, det mener jeg vi har bevist at vi fortjener også, sier Ingvardsen, som nå er klar for Amazon.

– Jeg håper de fleste får muligheten til å spille i enten Amazon, Klepp eller andre steder. Det er utrolig trist når man har jobbet så hardt om man blir nødt til å rykke ned i tredjedivisjon, medgir Donn-kapteinen.

To har vært ett for mye

Etter at Donn ble slått konkurs, ser Amazon Grimstad-trener Margunn Haugenes nå muligheten for å skape et storlag på Sørlandet. Hun mener to lag i toppserien har vært et for mye.

– Det å få inn penger er en tøff jobb. Det er knallhardt arbeid hele tiden. Det at vi nå kan få spillere fra hele Sørlandet håper jeg kan gjøre at det blir mer interessant for sponsorer å være med å støtte sørlandslaget, sier Amazon-treneren.

Margunn Haugenes

Margunn Haugenes (t.h) opplevde å vinne OL-gull i Sydney for ti år siden, der hun blant annet scoret det avgjørende målet i semi-finalen. Haugenes som i dag trener Amazon Grimstad tror ett sørlands-lag i toppserien i stedet for to er positivt.

Foto: Diether Endlicher / AP

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 13 0,62 kr
Dyrest kl. 18 1,39 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %