Hopp til innhold

Sykepleier full på jobb

En sykepleier med ansvar for 105 pasienter var full på jobb. Nå har han fått sparken og kan miste godkjenningen.

Eldreomsorg

Illustrasjon.

Foto: Tormod Strand / NRK

Fylkeslegen ber nå Statens Helsetilsyn vurdere en reaksjon mot en sykepleier i Flekkefjord etter at pleieren var beruset på jobb.

Satte pasientene i fare

Det var i sommer at den mannlige sykepleieren møtte en kveld på jobb beruset. Han hadde kveldsvakt og hadde ansvaret for 105 pasienter.

Fylkeslege Kristian Hagestad mener at sykepleieren satte pasientene i fare. Helsetilsynet i Vest-Agder skriver i sin vurdering til Statens Helsetilsyn:

" Tilsynsmyndigheten legger til grunn konklusjonen fra kommunens vurdering av saken, at det foreligger klar sannsynlighetsovervekt for at han var beruset i arbeidstiden, og at han derved har satt sikkerheten for sykehjemmets beboere i fare"

- Dette ser vi veldig alvorlig på. Det går på sikkerhet og etikk hos sykepleieren og på gjeldene lovverk. Dette er av de tingene jeg virkelig reagerer på når vi får greie på dette, sier fylkeslege Kristian Hagastad.

Kristian Hagestad

Fylkeslege Kristian Hagestad

Foto: NRK

Avslørt av kolleger

Det var kollegaer av sykepleieren som oppdaget at mannen var beruset.

- Det var medpersonell som reagerte på vedkommendes adferd og at det tydelig var noe som ikke stemte, forteller Hagestad.

Kan miste godkjenningen

Helsetilsynet i Vest-Agder mener det er klart brudd på de etiske og faglige normer en forventer av ansatte i helsetjenesten. I brevet til Statens Helsetilsyn går det fram at sykepleieren mangler faglig innsikt og setter pasientenes sikkerhet i fare. Saken blir oversendt det statlige tilsynet som skal vurdere en reaksjon. En mulighet er at sykepleieren mister autorisasjonen.

Ville ha bedre kvalitet

Den utenlandske sykepleieren ble ansatt i 2006, og Flekkefjord kommuner har hatt flere møter med mannen for å få bedring av kvaliteten på jobben sykepleieren utførte. Kommunen vet ikke hvor mannen oppholder seg i dag.

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 13 0,63 kr
Dyrest kl. 20 1,37 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 5,5 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,7 kr En vask
  • Varmeovn 1,3 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Apr 2023 – apr 2024
    + 6,8 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %