Haugesund er best i Rogaland

Lokaloppgjøret mellom Viking og Haugesund ga gjestene fra nordfylket mest å juble for. FK Haugesund tok ledelsen tidlig og doblet den like før slutt.

Viking - Haugesund

Haugesunds Geir Ludvig Fevang jubler over scoring under kampen mellom Viking og Haugesund på Viking Stadion.

VIKING – FK HAUGESUND 0–2

13.443 tilskuere tok turen til Viking stadion. 2000 av dem reiste fra Haugesund. De fikk mest valuta for pengene. Haugesund tok ledelsen tidlig, og bortsett fra et par sjanser var Viking ikke farlige for måkene. Pasningsfeilene var gjennomgående. Til slutt la gjestene på til 2-0, og seieren var spikret.

Med dagens seier inntok FK Haugesund fjerdeplassen på eliteserietabellen. Viking og Sandnes Ulf ligger godt bak på henholdsvis tolvte og åttende plass.

– Ekstra deilig seier

Jostein Grindhaug

FKH-trener Jostein Grindhaug etter kampen.

Alexander Søderlund

Alexander Søderlund etter kampen.

– Vi er selvsagt glade. Vi fikk tre poeng og når det er såpass trøkk på tribunen og det er et nabooppgjør er det ekstra deilig. Det var fortjent, og slik det skulle være, sier FKH-trenger Jostein Grindhaug.

Alexander Søderlund scoret kampens første mål og er nå toppscorer i eliteserien, men blir kanskje mest husket for å ha bommet på åpent mål mot slutten av kampen.

– Det har jo bare vært flaks de andre målene har scoret, så her viser han sitt sanne jeg, ler Grindhaug.

– Jeg skal bare sette den inn. Det er flaut, men slikt skjer. Det er jævligst, men jeg kommer over det. Den blir nok lagt ut på YouTube, så jeg blir nok mobbet i årevis, sier Alexander Søderlund.

– Det er kjekt å spille foran slike fans som vi har i dag, legger han til.

– Vi blir stressede og urytmiske

Åge Hareide

Viking-manager Åge Hareide etter kampen.

– Vi taper for at vi ikke scorer mål. Vi scorer ikke på sjansene våre, og andre omgang var ikke så bra som den burde ha vært. Vi spilte bra i første. Haugesund måtte redde på strek, og vi fikk en annullering imot der i hvert fall ikke målscorer var i offside. Når vi går til pause med 0–1 blir vi veldig stressede og urytmiske i andre omgang, sier Viking-manager Åge Hareide.

– Selvfølgelig svir et tap for FK Haugesund ekstra, men vi har tapt tre poeng og må se isolert på det og jobbe hardt for å komme tilbake igjen. Det har en tendens til å svi ekstra hardt fordi vi pisker oss veldig, men hvis vi ikke har karakter til å tåle dette får vi ikke bygd et lag heller, legger han til.

Tok ledelsen etter fire minutter

0-1: Hjemmelaget fikk seg en skikkelig kalddusj etter kun fire minutter da toppscorer Alexander Søderlund smalt ballen i mål fra omtrent 25 meter.

Ikke uventet bød superspissparet Djurdjic og Søderlund på flere problemer for Vikingforsvaret. Djurdjic var gjennom flere ganger, og kom til store muligheter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Her setter Alexander Søderlund inn det første målet til Haugesund.

Viking hadde en stor sjanse etter omtrent 30 minutter da Andre Danielsen testet skuddfoten. Midtbanespilleren skyter rett på mål og Kristiansen får så vidt slått til corner.

Haugesund styrer kampen

Den mørkeblå delen av Viking stadion var oppe med armene da Nevland spilles gjennom på en stuss og skyter i mål etter 38 minutt. Men assistentdommeren er oppe med flagget og dommeren annullerer målet for offside. Nevland og publikum er ikke enige.

Etter en cornerrekke like før pause får Erik Nevland sendt ballen forbi keeper, men den blir hindret av en Haugesundforsvarer som redder på streken.

Viking hadde ballen mest og presset hardt etter målet, men de har slitt med den siste forløsende pasningen og ikke vært kontante nok foran mål. FKH har vært farlige på kontringer og kunne fort ha scoret flere mål til pause.

Haugesund øker ledelsen

Viking åpnet heller ikke andre omgang på bedre vis. Det er tidvis noe initiativ i laget, men mange personlige feil og feilpasningen preger de mørkeblå. Åge Hareide ser tidvis svært oppgitt ut på sidelinja.

0-2: Med kun 10 minutter igjen av ordinær tid øker Geir Ludvig Fevang ledelsen for måkene fra Haugesund. Joakim Våge Nilsen slår inn, Michael Enge Haukpås stusser videre og Fevang stuper ballen i mål.

Ved 90 minutter spilt får Søderlund en gylden mulighet til å gjøre ydmykelsen av Stavangerlaget total. Han blir spilt gjennom av Djurdjic, og har åpent mål, men presterer å sende ballen høyt over fra 5 meter.

Jarstein er sjanseløs da Geir Ludvig Fevang får ballen på bakerste stolpe og stuper den i mål.

Disse stilte til start:

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Jon-Helge Tveita, Håkon Skogseid, Indridi Sigurdsson, Christian Landu Landu – André Danielsen, Martin Ørnskov, Valon Berisha – Yann-Erik de Lanlay, Erik Nevland, Vidar Nisja.

Benken: Arild Østbø, Henrik Breimyr, Joan Simun Edmundsson, King Osei Gyan, Veton Berisha, Trond Olsen, Henri Anier.

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Derek Decamps, Umaru Bangura, Joakim Våge Nilsen – Michael Haukås, Trygve Nygaard, Ugonna Anyora, Maic Sema – Nikola Djurdjic, Alexander Søderlund

Benken: Lars Øvernes, Håvard Storbæk, Oddbjørn Skartun, Andrés Már Jóhannesson, Martin Bjørnbak, Geir Ludvig Fevang.