Hopp til innhold

Døde etter fall i heissjakt

Utenlandsk verftsarbeider mistet livet i arbeidsulykke inne i oljeplattform.

Westcon Scarabeo 8

Ulykken skjedde ombord på riggen Scarabeo hos Westcon i Ølen.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

En utenlandsk arbeider ble ved åttetiden torsdag morgen funnet i en heissjakt inne i et plattformbein på boreriggen Scarabeo 8 på Westcon sitt anlegg i Ølensvåg i Vindafjord.

Mannen hadde falt ned i en heissjakt og helsepersonell som ble tilkalt konstaterte at han var død.

Politi og Arbeidstilsynet etterforsker ulykken som kan ha skjedd i løpet av natten eller onsdag kveld.

Sist sett onsdag ettermiddag

Den omkomne er en polsk mann i 40-årene, opplyser operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

– Omstendighetene rundt fallet er så langt ikke kjent. Etter det vi vet var det ingen som var vitne til det som skjedde, sier Sørensen.

Administrerende direktør Øystein Matre i Westcon opplyser til NRK at den omkomne sist ble sett ved 18-tiden onsdag kveld. Derfor vet man ikke ennå når mannen falt ned i heissjakten.

Westcon

En polsk mann i 40-årene omkom da han falt ned i en heissjakt onsdag kveld.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Arbeidet ved riggen stanset

Den omkomne polakken hadde arbeidet ved Westcon siden 2007.

Arbeidet på Scarabeo 8 ble stanset da ulykken skjedde. De ansatte ved Westcon ble informert om det som skjedde på et intermøte klokken tolv.

– Dette er en forferdelig trist hendelse. Våre tanker går til de nærmeste pårørende og arbeidskollegene ved verftet, sier administrerende direktør Øystein Matre ved Westcon.

Dødsulykke i 2009

Westcon har i høst vært i søkelyset i forbindelse med arbeidsforholdene ved bedriften. Blant annet har lønnsforhold og arbeidstids/skiftordninger vært omtalt i NRK-programmet Brennpunkt.

Det skjedde også en dødsulykke ved bedriften i november 2009.

Helge Larsen, som er distriktssekretær i Fellesforbundet i Haugesund, ønsker ikke å koble ulykken i dag til det som er kommet fram omkring arbeidsforholdene ved bedriften.

– Vi kan ikke begynne å spekulere på årsaken til denne tragiske hendelsen. Vi må vel egentlig bare vente og se hva myndighetenes organer finner ut. Politiet og Arbeidstilsynet får jobbe med saken og finne ut hva som er årsaken til det som har skjedd.