Hopp til innhold

Fireåringen ble fløyet til sykehus

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En fireåring som våknet tidlig satte både politi, ambulansepersonell, Røde Kors og Hovedredningssentralen i arbeid tirsdag morgen.

Fireåringen som ble meldt savnet på Sand i Suldal like etter klokken seks tirsdag morgen ble en og en halv time seiere funnet ved Ryfylke Fjordhotell.

– Ambulansemannskaper har tatt seg av ham. Han var nedkjølt og frossen, opplyser operasjoneleder Johan Inge Særsten i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Gutten har sannsynligvis tatt seg fra hjemmet sitt i Postvegen på Sand til hotellet som ligger rundt tre, fire hundre meter borte.

Fløyet til SUS

– Hvordan han har kommet seg dit, vet vi ikke, sier Særsten.

Etter legeundersøkelse i Suldal, ble han fløyet sammen med sin mor til Stavanger universitetssjukehus (SUS).

Tirsdag ettermiddag opplyser SUS til NRK at gutten fikk lettere skader, og er innlagt ved barneavdelingen.

Fryktet han hadde falt i elven

Røde Kors stilte med 30 personer for å leite etter gutten en halvtime etter at meldingen kom fra politiet.

Det opplyser Knut Helland i Suldal Røde Kors.

– Huset som gutten forsvant fra ligger like i nærheten av Suldalslågen, og mannskapene fryktyet at gutten kunne ha tatt seg dit. Dette området ble sikret, og vi lette etter spor ved elva, sier Helland.

Ved 07.30-tiden ble fireåringen funnet like ved Ryfylke Fjordhotell. Han var sterkt nedkjølt og ble tatt inn på hotellet der han fikk umiddelbar behandling

– Sengen sto tom

Leiteaksjonen startet tidlig tirsdag morgen.

– Det var moren hans som like etter klokken 06 oppdaget at sengen til guttten sto tom. Hun fant ham ikke i huset, opplyser operasjonsleder Johan Inge Særsten i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Moren kontaktet umiddelbart politiet, som i første omgang ikke hadde resssurser tilgjengelig på stedet.

– Vi sendte derfor ut ambulansepersonell som hjalp moren med å søke gjennom huset. De konstanterte at verandadøren sto åpen, og mente de kunne se små fotspor i snøen utenfor huset, sier Særsten.

– Kledd i pyjamas

Det ble satt i gang leiting etter gutten ved hjelp av det lokale hjelpekorpset som søkte med hund. Politifolk med hunder ble også sendt til stedet.

Hovedredningssentralen på Sola ble varslet, og et redningshelikopter ble sendt til Sand.

– Vi vurderte situasjonen som akutt. Det var ti kuldegrader i morgentimene, og gutten var bare kledd i pyjamas, sier politiets operasjonsleder.

Flere nyheter fra Rogaland