Hopp til innhold

Ungdomsbande gikk løs på folk i sentrum

Politet tror at en gjeng på minst fire ungdommer står bak fem voldepisoder i Stavanger sentrum i natt.

En gjeng ungdommer i slutten av tenårene står trolig bak minst fem tilfeller av overfall, vold, tyveri og trusler i Stavanger sentrum natt til fredag.

Ungdommene er av utenlandsk opprinnelse. To av dem, atten år gamle gutter, er pågrepet av politiet.

Politiet tror at en gjeng på minst fire personer står bak de fem hendelsene i Stavanger sentrum i natt.

Gjengen slo først til mot en 25 år gammel mann ved Breiavannet ved midnatt. Stavanger-mannen mener han ble utsatt for uprovosert vold av tre ungdommer. En av dem slo mannen i ansiktet.

Pågrep to 18-åringer

Den neste episoden kom er kvarter seinere. Da truet ungdommene til seg et sett med nøkler fra en person i Øvre Holmegate.

Det var etter denne episoden at politipatruljen fikk tak i to 18-åringer som stemte med beskrivelsen som anmelderen hadde gitt.

En halv time seinere ringte en mann fra Olav Vs gate og fortalte at han like over midnatt var blitt stoppet av to ungdommer. Den ene av dem spurte hva klokken var. Da mannen sjekket, ble han dyttet over ende og ungdommene stakk av med mobiltelefonen hans.

Overfalt i parken

En 37 år gammel mann møtte ved totiden fram på Stavanger politistasjon og anmeldte at han var slått ned i parken ved Breivannet. Overfallet resulterte i en skade over det ene øyet.

Politiet mistenker de to pågrepne attenåringene for å stå bak dette overfallet.

Den siste episoden ble meldt av en mann som var blitt frastjålet mobilen sin. En av ungdommene ba om å få låne telefonen. Da mannen ga den fra seg, stakk ungdommen av med telefonen.