Hopp til innhold

Nå er han i Stavanger

Tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, kom til Stavanger mandag. Han skal snakke om hvordan havet kan løse fremtidens utfordringer med å brødfø verdens stadig voksende befolkning.

Kofi Annan i FNs Europa-hovedkvarter i Geneve

Konferansen AquaVision i Stavanger får besøk av Kofi Annan.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, kom til Stavanger i går for å delta på konferansen AquaVision i tirsdag.

Han deltar under programbolken «Feeding 9 billion people» mellom klokken 09 og 13, og skal snakke om hvordan havbruk kan bidra til å gi mat til de ni milliardene vi kommer til å være på jorda innen 2050.

Skal snakke om sitt hjertebarn

– Han skal holde et innlegg om hvordan akvakulturen, på en bærekraftig måte, skal kunne skaffe mat til alle som bor på jorda i fremtiden, sier Mari Espedal i AquaVision.

Hun beskriver nettopp dette temaet som Kofi Annans hjertebarn.

– Det at han tar seg tid i sin travle hverdag, til å komme hit for å snakke om det, viser at han stor interesse av temaet. Jeg gleder meg til å høre han dele sine tanker og erfaringer med oss, sier hun.

Tredje besøk i Norge

Annan har også tidligere besøkt Norge. I 2007 var han gjest på Arbeiderpartiets landsmøte, og i 2001 var han i landet for å motta Nobels fredspris.

AquaVision er en akvakulturkonferanse som i år samler 400 deltakere fra 30 land. Den arrangeres annethvert år, og årets konferanse er den niende i rekken.

– Vi synes selvfølgelig det er flott at han kommer, og ser veldig frem til det, sier konserndirektør i Aqua Vision, Knut Nesse.

– Vi har hatt en veldig positiv dialog med han, og har lagt alt til rette for at det skal bli en fin opplevelse, legger han til.