Hopp til innhold

– En hel bygd er preget

Skolen på Gilja er klare til å ta imot medelevene til barna som ble skadet i den alvorlige trafikkulykken i Gjesdal i Rogaland søndag.

Ulykke Oltedal

Bussjåføren var alene i bussen og kom uskadd fra ulykken.

Foto: Ronny Hjertås

Til sammen ble seks personer skadet da bilen de satt i frontkolliderte med en buss på fylkesvei 45 ved Oltedalsvatnet.

Fire barn i alderen 8-12 år er skadet, en av dem kritisk. I tillegg er faren til tre av barna kritisk skadet, mens moren fikk lettere skader.

Mandag ettermiddag melder Stavanger Universitetssjukehus at tilstanden til jenta er alvorlig, men stabil. Faren og sønnen er fortsatt kritisk skadet.

– Disse får nå intenvis behandling ved SUS, sier sier informasjonssjef ved SUS, Gottfred Tunge mandag morgen.

– Dette er bare trist. Denne familien er en del av en bygd med mellom 800 og 900 innbyggere. Alle er rammet, og særlig familien til de skadde, sier ordfører i Gjesdal, Olaug Bollestad.

Olaug Bollestad

Olaug Bollestad.

Foto: Erik Waage / NRK

Kjenner familien personlig

For ordføreren var beskjeden ekstra tøff å få fordi hun kjenner til familien fra før.

– Moren har vært politisk aktiv og jeg har hatt henne i min kommunestyregruppe. Derfor gjør dette et ekstra sterkt inntrykk på meg, sier Bollestad.

Hun understreker at det er nå er viktig at alle de involverte får den hjelpen de trenger i tiden som kommer.

– Nå kommer det dager som både vil være tunge, lange og mange. Da må vi bistå så best vi kan, sier hun.

Informasjonsmøte for medelevene

Mandag morgen møter elevene på Gilja tomme pulter i klasserommene. Kommunen er ifølge ordføreren forberedt på å ta dem imot.

– Både skolesjef og rektor er involvert for å legge til rette slik at medelevene blir i stand til å møte skolehverdagen. Det er viktig at barna nå blir gitt korrekt informasjon om det som har skjedd, sier Bollestad.

Bussjåføren i avhør

Politiet har siden ulykken skjedde jobbet med å få oversikt over hva som skjedde. Blant annet har sjåføren av bussen blitt avhørt.

– Det ser ut som om bussen har svingt over i motgående felt for å unngå kollisjon med en bil som stod og blinket inn i samme kjøreretning, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Kurt Løklingholm.

Flere nyheter fra Rogaland