Hopp til innhold

- Mange har sagt at jeg er god til å overtale

23-åringen hevder at han ikke tvang noen av de 38 jentene til seksuelle handinger.

Messenger, MSN

23-åringen har kommet i kontakt med mange av jentene via chatteprogrammet MSN.

Foto: Svein Holt Hansen / NRK

En 23 år gammel mann som er tiltalt for seksuelle overgrep mot 38 jenter møter i Stavanger Tingrett mandag formiddag.

23-åringen er tiltalt for 57 seksuelle overgrep mot 38 jenter i alderen 12 år og oppover. Strafferammen for de groveste overgrepene er 15 års fengsel.

I Stavanger Tingrett erkjente mannen straffskyld etter tiltalen.

Mannen sa i retten at han aldri hadde tvunget noen av jentene til noe. Han innrømmer at han maste på dem, men hevder at han respekterte det dersom de sa nei.

–Mange har sagt at jeg er god til å overtale, sa han.

Stavangermannen sier han visste at noen av jentene var i 13, 14-årsalderen.

23-åringen ga i retten uttrykk for at jentenes alder var irrelevant for ham da overgrepene skjedde, men at han skammer seg over dette nå.

Har fått diagnosen pedofil

23-åringen har fått diagnosen uspesifikk personlighetsforstyrrelse og pedofili. Aktor åpnet i Stavanger Tingrett for at dette kan føre til krav om forvaring.

Mannens forsvarer, advokat Leiv Bjørnsen, bestrider at tiltalte er pedofil. Forsvaren vil usett ikke hevde at det er en formildende omstendighet.

Misbrukte 39 jenter

Pedofil legning kan gi redusert straff

Kontaktet via MSN

De yngste jentene var bare 12 år da overgrepene skjedde. De fleste fornærmede i saker er i alderen 12-16 år.

Overgrepene skal omfatterbåde samleie og oralsex. Ved flere anledninger skal han også ha fått unge jenter til å kle av seg foran web-kamera og sende ham bilder. I stor grad kontaktet han jentene via chatteprogrammet MSN.

Stavanger-mannen har både lokket og betalt for å få utført seksuelle tjenester med tobakk, alkohol, kontantkort og penger.

Saken har vokst i omfang

Mannen har også oppsøkt steder i Stavanger der han visste at han ville treffe unge jenter. Blant annet har han ved flere anledninger dratt til skoler i nærområdene og tatt kontakt med jentene i friminutt.

Saken har vokst i omfang etter at politiet mottok de første anmeldelsene, men politiet ble først klar over hvor mange jenter det dreide seg om etter undersøkelser av beslag foretatt hjemme hos mannen.

– Gruer seg

– Denne saken illustrerer hva unge jenter kan komme borti via internett. Det sier Kjersti Jæger, som er bistandsadvokat for jentene.

Bistandsadvokaten sier at selv om den tiltalte ikke har brukt fysisk tvang mot jentene, så har han likevel gått over grensen.

– Han har brukt de midlene han har hatt til å få det slik som han ønsker, sier hun.

Flere av jentene skal forklare seg i retten i løpet av de neste dagene. – De gruer seg veldig. Dette er vanskelig, sier Jæger.

Flere nyheter fra Rogaland