Hopp til innhold

Vil til Gudbrandsdalen

Visepolitimesteren i Rogaland politidistrikt vil vekk fra sludd og regn på Vestlandet til skikkelig vinter.

Arne Hammersmark
Foto: Scanpix, Hansen, Alf Ove

Arne Hammersmark (44) har søkt stillingen som politimester i Gudbrandsdal politidistrikt.

- Nå har jeg vært seks år i stillingen som visepolitimester i Rogaland, og syns tiden var inne til å søke utfordringene i en topplederjobb, sier Hammersmark til NRK.

Det er totalt ni søkere til stillingen som politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, som har hovedkontor på Lillehammer.

Politidistriktet har ni lensmannskontor (Skjåk, Lom, Vågå, Lesja/Dovre, Sel, Fron, Ringebu, Gausdal, Øyer), samt Lillehammer politistasjon.

Visepolitimester Arne Hammersmark har nå velferdspermisjon fra stillingen i Rogaland politidistrikt, og er først tilbake i september, hvis han da ikke får jobben på Lillehammer.

- Jeg legger ikke skjul på at jeg liker skikkelig vintervær, og det skal bli godt å komme vekk fra sludd og regn på Vestlandet, sier Hammersmark.

Han tror det vil bli like mange utfordringer i Gudbrandsdal politidistrikt, selv om de skjer mindre der enn i Rogaland, som er et mye større politidistrikt.

Gudbrandsdal politidistrikt strekker seg fra Lillehammer i sør til Lesja og Dovre i nord. Det bor ca.70.000 innbyggere i politidistriktets 12 kommuner. Politidistriktet har fra 2005 totalt 131,2 ansatte.