Hopp til innhold

- Takk, takk, takk Stavanger

En rørt dronning Sonja takket Stavanger by og alle som vært med, for en uforglemmelig opplevelse på 70 års dagen. Hun avsluttet feiringen i Stavanger sentrum med lunsj på Hall Toll.

Dronning Sonja takker Stavanger
Foto: NRK

På engelsk holdt dronningen takketalen. Hun rettet en særlig takk til ordfører Leif Johan Sevland og fylkesmann Tora Aasland for arbeidet med forberedelsene.

- Dere må ha brukt år på å få dette til, og dere har gjort dette til en perfekt dag.

Overraskelser i kø

Klokken 10.17 gikk dronningen med familie i land på Skagenkaien og gikk opp til det gamle torget som nå er blitt Tusenårsstedet i Stavanger. Hun spøkte med at plassen var laget spesielt for henne til munterhet fra salen. På plassen fikk hun høre bursdagssangen for første gang onsdag.

- Det var utrolig rørende når så mange folk sang bursdagssangen med Mia Gundersen Lehienhof som forsanger.

Etterpå gikk turen inn i Stavanger Domkirke hvor det var takkegudstjeneste. Overraskelsen til henne der var en nyskrevet sang - Livet som en fødselsdagsgave.

- Det var et gripende øyeblikk.

Utenfor domkirken ventet en rekke kulturelle innslag med alt fra barneselskap til barnekor, rock, folkemusikk, dans, breakdance og Bandaloop.

Skuldrene senket seg

- Vi kom inn i en liten gate, og der var tre dansere kledd i rødt. Det var så stille der, og de tre var i forskjellige størrelser. Mot en hvit bakgrunn kom de så tydelig frem. Jeg følte virkelig fred der og at skuldrene senket seg.

- Det var så mange unge talenter her. Det lover godt for neste år når Stavanger skal være europeisk kulturhovedstad. Det vi har sett i dag viser at det er godt forberedt, og kongen og jeg ønsker lykke til neste år.

Uforglemmelig

Onsdag kveld skal dronning Sonja og nesten to hundre gjester spise middag på Flor & Fjære på Sør-Hidle.

- Jeg tror det blir en bra overraskelse for gjestene. Til slutt vil jeg igjen si takk, takk og takk Stavanger. Til alle som har gjort dette til uforglemmelig dag. Jeg er stolt over å ha fått feire dagen min her.