Hopp til innhold

«Babymannen» er arrestert

Den såkalte «babymannen» ba butikkansatte holde babyen hans, og deretter befølte han dem.

"Babymannen"

- Vi har hatt gode bilder av mannen, men ikke klart å finne ham, sier politioverbetjent Olav Espedal.

Foto: politiet

Politiet i Karmøy har i dag arrestert den såkalte "babymannen" som har begått seksuelle handlinger mot ni butikkansatte i Haugesund og på Karmøy.

Han har hatt med seg en baby i butikkene og bedt unge kvinnelige butikkansatte holde babyen. Han har så brukt anledningen til begå uønskede seksuelle handlinger mot jentene.

Erkjenner ikke straffskyld

"Babymannen"

Overvåkningsbilder viser 46-åringen med en baby på armen på et kjøpesenter.

Foto: politiet

46-åringen, som er fra Øst-Europa, er fanget opp av overvåkingskamera. Først i forrige uke ble han oppdaget av en politipatrulje og pågrepet i en butikk.

– Vi har hatt gode bilder av ham, men ikke klart å finne mannen. Men rett etter jul observerte en politipatrulje i Kopervik en mann som lignet veldig på ham på bildene, og det viste seg å være rett mann, sier politioverbetjent i Karmøy, Olav Espedal.

Mannen har forklart at han har vært i butikkene og utført handlingene, men erkjenner ikke straffskyld.

Anmeldt av ni kvinner

I mars i fjor fikk politiet i Haugesund anmeldelser fra to kvinner som opplevde seksuelt krenkende adferd fra en mann mens de var på jobb i klesbutikker i Haugesund.

Saken ble deretter slått opp på forsiden av de fleste store nettavisene i landet de neste dagene, og omtalen førte til at totalt ni kvinner anmeldte mannen.