Hopp til innhold

Tyvebande rundstjal sykehuspasient

Tyvene stakk av med pasientens nøkkel og dro hjem til huset hans.

Haugesund sykehus

En vel sytti år gammel pasient ved Haugesund sykehus ble mandag kveld rundstjålet av en organisert tyvebande som arbeidet sammen inne på sykehuset.

Foto: NRK

En vel sytti år gammel pasient ved Haugesund sykehus ble mandag kveld rundstjålet av en organisert tyvebande som arbeidet sammen inne på sykehuset.

I løpet av natten er tilsammen fem personer pågrepet av politiet etter meldinger fra observante pårørende og ansatte, opplyser operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

– Tatt ved pasientens bolig

To av tyvene stjal mannens pose som inneholdt både klær, lommebok, mobiltelefon og nøkler. Tyvene ble sett da de satte seg inn i en bil som ventet utenfor sykehuset.

Like etter klokken halv elleve ble tre av tyvene tatt ved huset til sykehuspasienten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nøkkel i lås

Tyvene stjal pasientens husnøkkel på sykehuset og dro for å låse seg inn i boligen.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

– De var på vei dit i taxi etter at de hadde oppgitt pasientens adresse til sjåføren. En av dem var i besittelse av den stjålne nøkkelen, mens en av de andre hadde syttiåringens mobiltelefon, forteller Vikse.

– Forsøkte å handle på bensinstasjon

To timer seinere ble ytterligere to personer tatt i forbindelse med det organiserte sykehustyveriet.

Dette var en mann og en kvinne som var i besittelse av pasientens lommebok og bankkort. De hadde forsøkt å handle på en bensinstasjon uten å få bakkortet til å virke.

– De som er pågrepet vil bli avhørt tirsdag, opplyser politiets operasjonsleder.