Hopp til innhold

Kronprinsessen med grønne fingre

Kronprinsesse Mette Marit plantet tre i Sansehagen da Kronprinsparet kom til Vindafjord tirsdag ettermiddag.

Kronprinsesse Mette Marit
Foto: Svein Morten Hagen / NRK

Etter et rufsete vær på Utsira da Kronprinsparet startet sitt rogalandsbesøk i formiddag , sprakk skydekket opp da turen kom til Vindafjord.

Første stopp var omsorgssenteret Vindafjordtunet i Nedre Vats, der Kronprinsesse Mette Marit måtte vise sine hageferdigheter da hun plantet et tre i Sansehagen.

Tok utfordringen

Bønder fra Vindafjord utfordret kronprinsparet til å trille en 360 kilo tung høyballe under besøket i kommunen tirsdag ettermiddag.

Kronprins Haakon virket tvilende til utfordringen og så skeptisk på den enorme rundballen, stappet med lett presset, bakketørket høy. Ballen var for anledningen påklistret et enormt bilde av kronprinsparet.

Kronprinsparet Vindafjord - Ølen

Kronprinsparet fikk hesteskyss til Ølen sentrum.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

Etter kort blikkveksling med kona nikket kronprinsen, og så tok paret utfordringen. Til stor jubel fra de frammøtte fra næringslivet i kommunen klarte Mette-Marit og Haakon stønnende å rulle ballen 6 meter på 8 sekunder. Det er dessverre langt bak rekorden, som er 6 meter på 4 sekunder.

Før anstrengelsen hadde de to ankommet Vindafjord kommune og besøkt omsorgssenteret Vindafjordtunet. Deretter åpnet kronprinsen det nye tusenårsstedet Joa-Kari, som ligger i kommunesenteret Ølen.

Etter besøket hos kommunens næringsliv dro paret videre til middag for spesielt inviterte i Ølen kulturhus.

Saken fortsetter under bildet.

Kronprinsparbesøk Vindafjord

Mange møtte opp for å hilse Kronprinsparet i Vindafjord tirsdag ettermiddag.

Foto: Svein Morten Hagen / NRK

En stor folkemengde hadde møtt opp for å få et glimt av kronprinsparet, som for første gang på fylkesturen i Rogaland kunne glede seg over litt sol.

Onsdag fortsetter Kronprinsparet sitt rogalandsbesøk i Gjesdal, Bjerkreim og Eigersund.

Se utdrag fra Kronprinsparets reiserute i Rogaland.

Flere nyheter fra Rogaland