Hopp til innhold

Aker jaktet pendlere med sluttpakke

Aker Solutions i Egersund vil ha tak i togpendlerne som reiser til Nord-Jæren for å jobbe. I dag delte de ut sluttpakker på jernbanestasjonen i Okka by.

Video Sluttmatpakke

Foto: Kaj Hjertenes.

Aker Solutions i Egersund er i så sterk vekst at de ikke får tak i flere ledere, ingeniører og økonomer fort nok.

I dag tidlig stilte derfor ledelsen ved Aker opp på jernbanestasjonen i Egersund og delte ut noe de kalte for «sluttpakker», som strengt tatt var en matpakke, til de flere hundre dagpendlerne i Egersund som har sitt arbeid i Stavangerregionen.

– Et stort bemanningsbehov

– Aker Solutions er et selskap i sterk vekst. I fjor ansatte vi 2500 folk på globalt plan, 1100 av disse er fra Norge. I Egersund går det også bra for tiden. Vi har vunnet mange prestisjetunge kontrakter de siste årene, som gir oss et stort bemanningsbehov. Vi må tenke kreativt for å få tak i nye folk. Vi registrerer jo også at det pågår en debatt om ingeniørmangel, sier kommunikasjonsleder i Aker, Maren Lædre Bjørdal.

Akkurat nå er Aker i Egersund på leting etter ingeniører og økonomer.

– Det er det vi mangler akkurat nå, men tradisjonelt har vi fått tak i de folkene vi ønsker, fordi tilbakemeldingene fra arbeidstagerne er at de ønsker å jobbe med komplekse prosjekter med teknologi i verdensklasse, og det har vi i Aker Solutions, sier hun.

To skiver og en juiceflaske

Pendlersluttpakken med to brødskiver og en flaske juice inneholder også en oppfordring til å tenke gjennom om det ville være bedre å kutte ut jobben på Nord-Jæren og heller jobbe for Aker.

– En av grunnene til at vi får tak i folk er kanskje fordi vi er litt kreative og tørr å tenke annerledes. Det er jo dette stuntet med pendlersluttpakke et godt eksempel på, sier Lædre Bjørdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Maren Lædre Bjørdal, Svein Oscar Nuland, Aker.

Maren Lædre Bjørdal og Svein Oscar Nuland i Aker Solutions i Egersund.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Har mange spennende ingeniøroppgaver

Bjørnar Helleland har nettopp fått jobb som branningeniør på Forus. Direktør ved Aker Solutions Egersund, Svein Oscar Nuland mener likevel at han kan gi ham et bedre tilbud i Egersund.

– Jeg har visst om Aker Solutions lenge og har hatt kontakt med dem tidligere. Det er hyggelig at de bryr seg, sier Helleland.

– Det brenner ikke så mye hos oss, men vi har mange spennende ingeniøroppgaver. Jeg er helt sikker på at vi kunne hatt en samtale med han og funnet noen spennende oppgaver for en ingeniør fra Egersund som pendler til Stavanger, sier Nuland.

400 pendler hver morgen

På en tirsdagsmorgen som i dag reiser 400 mennesker nordover på jobb og skole. En av dem er Knut Sirevåg som er administrerende direktør i Eiendomsmegler 1. Han tror at mange har mye å tjene på å bosette seg og jobbe i Egersundsregionen.

– Det syns jeg er noe som er verdt å tenke på, altså den reisebiten. Jeg skrev en leder i boligavisen vår for en måned siden at om man reiser en time kan man spare 10.000 i måneden i avdrag, sier Sirevåg.

– Med de trafikale problemene på Nord-Jæren er de punktlige togene på Jærbanen en gode. Med byens boligpriser som er helt meningsløse for enkelte er Egersund et godt alternativ, legger han til.

Mer fritid hvis du jobber hjemme

Sirevåg syns heller ikke å pendle byr på problemer.

– Det er en vanesak. Det å pendle er ikke noe problem når du holder på. Jeg har hatt jobber der du ikke pendler, og det er da du merker at det går en del tid, sier han.

Mer fritid er et av argumentene som Aker frister med i pendlersluttpakken, og pakkene gikk unna på jernbanestasjonen i Egersund i morges.

– Jeg tror vi har delt ut omtrent 300 poser, så det er vellykket. Vi har kommet i kontakt med flere potensielle jobbsøkere som sier at det er interessant, og ønsker å få vite mer om mulighetene med Aker Solutions, sier kommunikasjonsleder ved Aker Solutions Egersund, Maren Lædre Bjørdal.