Hopp til innhold

Mann (31) dømt for kone-drap

Mannen er dømt til tvunget psykisk helsevern for drap på sin 19 år gamle kone i Egersund i fjor.

Blomar Egersund-drap

Den burmesiske kvinnen (19) ble drept i parets hjem i august i fjor.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Den 31 år gamle burmeseren er i Dalane tingrett dømt til tvunget psykisk helsevern for å ha drept sin kone i psykotisk tilstand.

Kona (19) ble funnet drept i parets bolig i Egersund i august i fjor. Mannen har i retten tilstått å ha skåret over halsen hennes gjentatte ganger med kniv.

Les også:

Psykotisk på gjerningstidspunktet

Rettsoppnevnte sakkyndige har konkludert med at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

– Retten finner ikke noen holdepunkter for å reise tvil ved de sakkyndiges vurdering av tilregneligheten, og legger til grunn som bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte var psykotisk da han utførte drapet på sin ektefelle, står det i dommen.

Mannen kan derfor ikke straffes for drapet.

Han overføres til tvunget psykisk helsevern for å verne samfunnet, konkluderer dommeren.

– Fikk ikke nødvendig oppfølging

Mannen skal ha slitt med psykiske plager i flere år, og fikk et tilbakefall i januar 2010. Han tok derfor kontakt med sin fastlege, som igjen kontaktet en overlege ved et psykiatrisk senter. Overlegen skrev ut antipsykotisk medisin, men retten mener 31-åringen ikke fikk nødvendig oppfølging av spesialist for sine psykiske plager.

– Med sin kulturelle bakgrunn og språkvansker hadde han utfordringer med å redegjøre for sin sykdom. Plagene fortsatte utover våren og sommeren 2010, står det i dommen.