Hopp til innhold

Flere bilister ble tatt i kontroll

Hele 50 biler ble stoppet i fartskontroll i Hunnedalen onsdag ettermiddag. Påsken har vært travel for Utrykningspolitiet.

Bil stoppet i UP-kontroll

Mange trødde litt for hardt på gassen gjennom Hunnedalen onsdag før påskehøytiden.

Foto: Anders Fehn / NRK

Til tross for at Utrykningspoltiet (UP) har annonsert og advart hvor de kommer til å stå i påsken, var det likevel flere som ble tatt i UPs kontroll i Hunnedalen onsdag ettermiddag.

En bilfører ble fratatt lappen på stedet da han ble målt til 138 kilometer i 80-sonen.

Totalt håvet UP inn titusener i bøter på riksveg 45 i Hunnedalen. 47 ble bøtelagt, og tre mistet veien på vei mot Sirdal. Bare den første halvannen timen ble 21 bilister tatt for å kjøre for fort.

Det har vært fryktelig travelt i dag. At 47 er bøtelagt, og tre mister lappen, er høye tall, sier politibetjent Line Jansson i Utrykningspolitiet til NRK.

Og det er ikke få bøter Utrykningspolitiet har skrevet ut på rogalandsveiene denne påsken. Over hundre bilister har blitt stoppet av UP, og fem har mistet lappen.

UP-kontroll i Hunnedalen

Bilene stod i kø for å få utskrevet bøter fra Utrykningspolitiet på riksveg 45 gjennom Hunnedalen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Flere kontroller onsdag

På riksveg 42 på Mydland i Sirdal like ved fylkesgrensen mellom Vest-Agder og Rogaland, ble to det gjort to førerkortbeslag i 60-sonen. Begge bilene kjørte i 93 kilometer i timen. Åtte bilister fikk forenklede forelegg.

Påsketrafikken gikk derimot roligere for seg på Karmøy. Mellom klokken 14 og 18 onsdag, holdt politiet på Karmøy trafikkkontroll på riksveg 47 på Stava. Der ble én bilfører ilagt forelegg for kjøring i 87 kilometer i timen i 70-sonen.