Hopp til innhold

Mann tatt etter skudd mot politiet

Flere timer etter at en mann skjøt mot politiet og truet til seg en politibil, ble den mistenkte pågrepet av politiet.

Klokken 08.25 opplyser politiet at de har tatt mannen de har jaktet på siden klokken 00.35 natt til onsdag.

Da han ble pågrepet, oppholdt mannen seg i en lastebil i Sandnes kommune. Det var et tips som gjorde at politiet kunne aksjonere.

– Vi fikk melding om at det lå en person og sov i en lastebil utenfor Sandnes. Han ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Arild Bjørnevoll.

– Hadde våpen

– Mannen ble tatt med våpen på seg. Vi har god grunn til å tro at vi har fått tak i rett mann, sier Bjørnevoll til NRK.

LES OGSÅ: - Jeg kan ikke huske at noen har stukket av med en politibil

Han opplyser at personen er en kjenning av politiet, men gir ellers få opplysninger om mannen. Vedkommende, som er 35 år gammel, er tatt med til politihuset i Stavanger.

Den omfattede og flere timer lange politiaksjonen begynte med at en patrulje ville kontrollere en personbil. Bilen unnlot imidlertid å stoppe.

Etter at politiet hadde fulgt bilen et stykke, stoppet den ved Soma gård i Sandnes.

– Flere skudd fra bilen

I bilen som ble stoppet satt to menn. Den ene forholdt seg rolig.

Det gjorde ikke den andre.

– Ut fra bilen kom det en mann som avfyrte flere skudd. Han holdt deretter et skytevåpen rettet mot politifolkene samtidig som han satte seg inn i en av politibilene og stakk fra stedet, sier operasjonsleder Kjell Arne Slethei til NRK.

Mannen som var sammen med han som stakk av, en 40-åring, ble pågrepet kort etter. Han har avgitt forklaring i saken, og er fortsatt i varetekt.

Funnet på et jorde

Politibilen som ble stjålet kjørte sørover mot Klepp, og endte ut av veien på Voll, like ved Bore kirke. Deretter stakk mannen av til fots.

– I dette området har han truffet på en 33-årig mann som disponerte moped, og truet fra ham mopeden slik at han kom seg ut av området, sier Slethei.

Mannskap kalt inn

Fra klokken 03 konsentrerte politiet seg om et område utenfor Klepp sentrum, rundt sju kilometer fra stedet hvor den stjålne politibilen ble funnet.

Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge politiet lette i dette området før de flyttet aksjonen til Sandnes.

Politiet opplyser at ingen politifolk ble skadet, og presiserer at det ikke ble løsnet skudd mot gjerningsmannen.

Politiet kalte inn ekstramannskaper i forbindelse med saken, men opplyste at de hadde en «alminnelig mobilisering» og prioriterte saken høyt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.