Hopp til innhold

Sier nei til Hooters

Formannskapet i Stavanger kommune vil torsdag si nei til søknaden om skjenkebevilling til restauranten Hooters.

Servitører ved åpningen av Israels første Hooters
Foto: Gil Cohen Magen / Scanpix/Reuters

Alle partiene utenom Fremskrittspartiet vil i formannskapet stemme nei på søknaden om skjenkebevilling til Sjøhuset Nilsen & Wold i Skagenkaien 33, der Hooters ønsker å etablere seg.

Debatten har vært stor i Stavanger siden det ble kjent at den amerikanske restaurantkjeden har planer om å komme til byen. Hooters er kjent for sine servitriser, som utelukkende er unge, lettkledde kvinner.

Avlsag på prinsipielt grunnlag

- Når noen søker om skjenkebevilling innenfor skjenkeringen, hvor vi ikke ønsker mer omsetning av alkohol, så avslår vi denne søknaden på rent prinsipielt grunnlag, sier Christine Sagen Helgø fra Høyre til NRK Rogaland.

Etter det NRK erfarer har alle partiene utenom Fremskrittspartiet den samme holdningen. Ved å vise til at lokalet der Hooters ønsker å etablere seg ligger innenfor skjenkeringen, unngår politikerne å ta stilling til Hooters omstridte profil. Hadde lokalene ligget utenfor skjenkeringen kunne saken ha blitt en politisk nøtt.

- Vi har regler å forholde oss til, og dette konseptet ligger nok innenfor det vi må godkjenne i Stavanger, innrømmer Sagen Helgø.

LES MER: Likestillingsombudet skeptisk til Hooters

LES MER: Truer Hooters med rettssak

Varsler rettssak

Stein Hansson er advokat for huseieren Otium, og han varsler rettsak dersom søknaden om skjenkebevilling avslås.

- Jeg mener at et avslag vil være en usaklig forskjellsbehandling. Politiet har bare gitt en generell uttalelse som kommunen har lagt vekt på uten å vurdere de individuelle forhold, sier Hanson.