Hopp til innhold

Sovnet på vakt

Styrmannen våknet da skipet gikk på grunn.

Mirabelle

Styrmannen på skipet Mirabelle har innrømmet at han sovnet på vakt.

Foto: Per Vidar Raunholm / NRK

Styrmannen på skipet Mirabelle har innrømmet at han sovnet på vakt. Han våknet da skipet gikk på grunn i Kvinnherad i Hardanger tidlig fredag morgen.

- Vi har avhørt kapteinen og styrmannen på skipet i dag, og styrmannen har forklart at han var alene på vakt på brua da han sovnet, opplyser lensmann Sigurd Børve i Kvinnherad til NTB.

Det er Falkeid Management på Finnøy som eier Mirabelle.

Opplevde situasjonen som dramatisk

- Den direkte årsaken til havariet ser dermed ut til å være brakt på det rene. Men vi vil fortsette etterforskningen av ansvarsforholdet for denne ulykken. Vi vil blant annet se på vaktturnuser og andre forhold som kan ha betydning, sier lensmannen.

Ingen av mannskapet på ti ble skadd ved grunnstøtingen, men de opplevde situasjonen som svært dramatisk før de ble reddet av passasjerbåten Teist.

LES: - Trodde båten skulle gå ned

Bare kapteinen på skipet er norsk, de øvrige kommer fra Ukraina og Latvia. Styrmannen er ukrainer. Skipet hadde en tømmerlast på 1.500 stokker om bord. En stor del av dette havnet i vannet ved grunnstøtingen.

Arbeidet med å ta opp tømmeret startet fredag ettermiddag, og kan ta lang tid. Tømmeret er farlig for båttrafikken i området. (©NTB)

Flere nyheter fra Rogaland