Hopp til innhold

Kvinne funnet død – samboer siktet for drap

En mann i 40-årene er siktet for forsettlig drap etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død i en leilighet på Romsås senter i Oslo natt til lørdag.

Dødsfall Romsås senter

Politiet på stedet der en kvinne ble funnet død natt til lørdag.

Foto: Erik Engen / NRK

Politiet fikk melding om dødsfallet ved 03.30-tida i natt. Ifølge politiet var det den siktede, en mann i 40-årene, som selv ringte politiet.

– Mannen kontaktet politiet og fortalte at han og samboeren hadde lekt med skytevåpen, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Kvinnen skal ha blitt truffet av ett skudd. Politiet har beslaglagt våpenet, men vil ikke si noe om hva slags skytevåpen som ble brukt.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde forteller om kvinnen som ble funnet død på Romsås i Oslo.

VIDEO: Hanne Kristin Rohde orienterer om etterforskningen. (Foto: Erik Engen/NRK)

Siktet for drap

Da politiet kom fram til leiligheten, fant de kvinnen død.

– Krimteknisk er på stedet og vi behandler saken som et mistenkelig dødsfall. Mannen som befant seg i leiligheten er tatt med inn til politihuset for avhør, opplyste vaktleder ved krimvakta i Oslo, Jon Rune Lande, til NRK lørdag formiddag.

Lørdag formiddag sitter mannen forstatt i avhør. Politiet har tatt ut siktelse for forsettlig drap.

Krimvakta i Oslo bekreftet lørdag morgen at det ble funnet skytevåpen på stedet. Mannen skal tidligere ha vært i politiets søkelys i forbindelse med trusler.

Ber publikum om hjelp

Ifølge Rohde er det for tidlig å si noe mer om omstendighetene rundt dødsfallet, men hun opplyser at politiet nå skal avhøre vitner og foreta en rundspørring.

– Politiet oppfordrer publikum, venner og naboer, til å melde seg dersom de har sett eller hørt noe, sier Rohde.

Kvinnen er nå bragt til rettsmedisinsk institutt for obduksjon.