Hopp til innhold

Obduksjonsrapporten etter drapet på Sigrid er klar

Politiet har fått obduksjonsrapporten for Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Kriminalteknikere går inn i verksted på Bryn – Sigrid-saken

Lokalene på Bryn ble gjennomsøkt den 6. september. Der inne skal den 37 år gamle siktede ha bodd i en campingvogn.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

Innholdet i rapporten skal gis til de pårørende først, deretter skal materialet gjennomgåes av politiet. Politiet vil kommentere rapporten for mediene torsdag 4. oktober etter fengslingsmøtet for de to siktede.

Politiet har hittil arbeidet med en foreløpig obduksjonsrapport etter drapet på Sigrid, men denne har ikke gitt noen svar på hvordan, når eller hvor hun ble drept.

Politiets tror Sigrid ble påkjørt og drept med vilje. De tror hun døde samme natt som hun ble meldt savnet.

– Slik saken til nå er opplyst finner retten det mest sannsynlig at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble utsatt for et forsettlig drap, og at det således ikke dreier seg om noen trafikkulykke, heter det i kjennelsen mot den siktede 37-åringen.

Torsdag går varetektsperioden ut

Cecilie Gulnes

Cecilie Gulnes, politiadvokat.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK
Aase Karine Sigmond

Aase Karine Sigmond, 64-åringens advokat.

Foto: Svein Olsson, NRK
John Christian Elden utenfor politihuset

John Christian Elden, 37-åringens advokat.

Foto: Svein Olsson, NRK

Det blir nytt fengslingsmøte torsdag 4. oktober. Da vil politiet be om at begge de to siktede varetektsfengsles i fire nye uker og at de har brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

– Politiet ber om fullstendig isolasjon og medieforbud for begge i to uker, opplyser politiadvokat Cecilie Gulnes.

64-åringen krever å bli løslatt

64-åringen vil nok en gang kreve å bli løslatt fra varetekt. 37-åringen har samtykket til at rettsmøtet holdes som såkalt kontorforretning, det vil si at han ikke møter i retten. Begge nekter straffskyld.

64-åringens advokat, Aase Karine Sigmond, sier til NRK at hun ser at politiet i sin siste fengslingsbegjæring viser til mistankegrunnlaget i de to tidligere kjennelsene.

– Retten har tidligere sagt at mistanken mot min klient er svakere enn mot 37-åringen. Vi ville antatt at politiet hadde nye bevis, når de ikke viser til det vil ikke godta fengsling torsdag. Han har svart på alle politiets spørsmål, sier Aase Karine Sigmond.

Da politiet i slutten av september fikk medhold for videre fengsling, mente de at bevisene mot de to siktede var styrket.

– Vi mener at den samlede bevismengden i denne saken er styrket, men kan ikke si noe mer om dette, av frykt for å skade etterforskningen, sa politiadvokat Cecilie Gulnes til NRK den gangen.

Under det andre fengslingsmøtet i saken la politiet fram nye opplysninger for retten, og tingretten var enig med politiet i at mistankene om drap var styrket.

37-åringen nekter for å være involvert i dødsfallet

37-åringens forsvarer, John Christian Elden, sier til NRK.no tirsdag ettermiddag at klienten fastholder at han ikke har noe med dødsfallet å gjøre.

– Vi aksepterer at det er skjellig grunnlag for uaktsomt drap, og møter derfor ikke i retten torsdag, men lar dommeren avgjøre spørsmålet. Min klient nekter videre fengsling, sier Elden.

Etter fengslingsmøtet 10.00 vil politiet kommentere obduksjonsrappoerten.