Hopp til innhold

Revurderer 8. mars-parole

Arbeidsutvalget for 8.mars-komiteen avholder møte for å diskutere kontroversiel Ottar-parole. Kvinnegruppa svarer med å trekke seg fra utvalget.

Kvinnedagen i Oslo i 2008

Ottars parole om å legge ned Pro sentret kan bli kastet etter at 8. mars-komiteen nå har innkalt til nytt møte.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Før helgen kom det frem at kvinnegruppa Ottar hadde fått gjennomslag for parolen «Bekjemp prostitusjon -bedre hjelpetiltak -legg ned Pro sentret!» til årets 8. mars-tog.

Flere kvinnegrupper reagerte på parolen, og kulturminister Anniken Huitfeldt uttalte til NRK at parolen burde fjernes fra toget.

Tar opp parolen på nytt

8. mars-komiteen mener det derfor er mest ryddig å ta opp saken på nytt.

– Det er den mest redelige måten å gjøre det på. 8. mars-komiteen er ikke en organisasjon eller noen institusjon, men et løst sammensatt nettverk. Derfor kaller vi inn til et nytt møte nå, sier Marie Sørhaug, medlem av 8. marskomiteen.

Hva som blir resultatet av dette møtet, vil hun ikke spekulere i.

– Det er vanskelig å si, det blir opp til møtet på mandag å bestemme.

Melder seg ut av arbeidsutvalg

Kvinnegruppa Ottar skal ha trukket seg fra arbeidsutvalget til 8. mars-komiteen som en reaksjon på møtet. De frykter at det ender med å kaste parolen ut av toget.

– Det er vi selvfølgelig i mot. Vi kommer vi til å stemme for parolen og argumentere for den. Men vi forventer jo at parolen faller, sier Hanne Størset i Ottar til NRK.

Hun er kritisk til prosessen etter at parolen ble vedtatt.

– Det er enkelte små organisasjoner som har bestridt lovligheten av parolevedtaket. De har kjørt et ganske uredelig løp.