Hopp til innhold

Livsfarlig kjøring i tunnelen

Oslofjordtunnelen er stengt nattestid på grunn av vedlikehold etter brannen i juni. Men sjåfører sniker seg stadig forbi sperringene og setter arbeiderne i livsfare.

Oslofjordtunnelen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Flere nestenulykker og farlige situasjoner har oppstått i Oslofjortunnelen de siste ukene.

Verken skilt, røde blinkende lys eller bommene som blokkerer utløpene til tunnelen er nok til å stoppe mange sjåfører fra å snike seg gjennom på nattestid.

– Vi er avhengige av at det er fritt for bilister når vi jobber. Det er trangt her inne, med bare to kjørefelt. Dessuten bruker vi hørselsvern som gjør at vi ikke hører trafikken, sier Marius Larsen i Rini portmontasje.

Han er en av de som er på arbeid nede i den stengte tunnelen om natten.

Forventer fullstendig kaos i Oslo-trafikken

Respekterer ikke skilt og sperringer

15 - 20 informasjonsskilt langs veiene som leder til tunnelen skal informere bilister om at de ikke kan kjøre gjennom. Både lastebiler og personbiler blir stoppet. Mange av sjåførene er utenlandske.

Nå vurderer Statens vegvesen å sette opp flere skilt og informere bredere.

– Tunnelen sperres ikke uten grunn. Tenk om det hadde vært brann eller en stor ulykke der inne. Sperringene må respekteres. Men det kan hende vi ikke informerer godt nok, sier Bjørn Andersen, vaktoperatør ved veitrafikksentralen.

Han minner om at alle kan ringe telefonnummer 175 for informasjon. Da kommer man til nærmeste veitrafikksentral.

– Bør straffes hardt

Sjåfører som sniker i tunnelen må straffes hardt, mener Norges Lastebileierforbund.

Lastebileierforbundet sier informasjonen fra Statens vegvesen nå er god, men at strenge straffer kan gjøre bilistene mindre lystne på å bryte sperringene.