Hopp til innhold

Dømt til 11 års fengsel

En 54 år gammel mann er dømt til 11 års fengsel for å ha drept sin kone i august i fjor. Mannen knivstakk kvinnen i deres leilighet på Ellingsrud etter en krangel.

Domstol
Foto: Illustrasjon

Det brutale drapet skal ha skjedd i 22 tiden, 10. august i fjor. Mannen stakk sin kone gjentatte ganger med kniv i bryst og mage, og kvinnen døde av skadene.
Mannen ble i tingretten dømt for forsettlig drap, og fikk 11 års fengsel.

Mild straff

Aktor i saken, statsadvokat Geir Evanger ba om tretten år og mener straffen kunne vært strengere.

– Jeg mener at den er noe for mild, men retten har foretatt en helhetsvurdering og vektlagt noen momenter som jeg mente ikke skulle vektlegges så tungt. Så alt i alt mener jeg elleve år er en grei dom selv om jeg mener at den skulle vært noe strengere.

Han mener imidlertid at retten har lagt vekt på viktige momenter.

Det er jo blant annet det at det er drap på ektefelle og da med tre barn som sitter igjen nå uten sin mor men for så vidt uten sin far. Det er et særdeles viktig straffeskjerpende moment.

Mistenkte utroskap

Bakgrunnen for drapet skal ha vært en krangel mellom mannen og hans kone. Mannen forklarte i retten at han mistenkte sin kone for å være utro, blant med en av deres svigersønner, noe kona skal ha nektet for. Paret skal på grunn av dette ha endt opp i en høylytt krangel .

Mannen sa at de to drakk alkohol og annet enn at de kranglet, kunne han ikke huske mer av hendelsene den kvelden.

Barna var bekymret

Parets eldste datter bodde i en leilighet i etasjen over. Hun skal ha hørt krangelen mellom foreldrene og vært bekymret for sikkerheten til sin mor.

Hun fortalte i retten at faren ved flere anledninger hadde oppført seg truende mot moren. Hun skal ha vært redd for å gå ned til foreldrenes leilighet, og ringte til sin yngre søster og ba henne ta kontakt med moren. Søsteren skal ha ringt gjentatte ganger til moren som bekreftet krangelen, men forsikret om at de begge hadde det bra.

I 22-tiden skal yngstedatteren fortsatt ha vært bekymret og ringt til sin svigerbror som bodde hos den 54år gamle mannen og hans kone denne tiden. Hun ba han dra hjem og sjekke hvordan det gikk med moren.

Innrømmet drapet

Da svigerbroren ankom leiligheten i 23 tiden møtte han den 54år gamle mannen i leiligheten.

Mannen hevdet at han hadde drept sin kone og svigerbroren skal ha funnet kvinnen knivstukket i ekteparets seng.

Mannen skal ha drukket alkohol og oppført seg rastløst.

Politiet ankom leiligheten på Ellingsrud rett over midnatt og pågrep den 54år gamle mannen. Den avdøde kvinnen ble funnet liggende i sengen med en rekke stikkskader i buk og brystregionen.

Må betale erstatning

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale 140 000 kroner til hver av de tre etterlatte barna. Mannen fradømmes også retten til arv og sitte i uskiftet bo etter den avdøde, samt alle eventuelle forsikringsytelser, etter ønske fra barna.