Hopp til innhold

Jaktet på mann med blodig kniv

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En person skal ha truet betjeningen ved en Kiwi-butikk i Oslo med stor blodig kniv. Politiet satte i gang et omfattende søk, men måtte gi opp uten resultat.

Politiet jaktet mandag kveld på mannen i Oslos gater.

Vitner fortalte politet at en mann gikk rundt med en blodig machete i Trondheimsveien ved Carl Berners plass.

– I det jeg snudde meg ved et gatekjøkken, oppdaget jeg at mannen med kniven sto fem meter fra meg. Han sto bare der litt sånn hvileløs, men oppførte seg ikke truende på dette tidspunktet, forteller et øyenvitne til NRK.

Hun hadde tenkt seg inn på den aktuelle Kiwi-butikken, men møtte stengt dør og ansatte på innsiden som signaliserte at de ikke turte låse opp i frykt for en mann med kniv i området.

– Døren var låst, noe jeg syns var merkelig. En av de ansatte fikk kommunisert til meg at det var en mann med kniv som gikk utenfor, forteller vitnet som til slutt kom seg inn på gatekjøkkenet og ventet der til politiet ankom stedet.

Omfattende jakt uten resultat

Politiet sendte ut betydelige mannskaper for å finne mannen med kniven og undersøke hva som hadde skjedd, men uten resultater.

– Vi vet ennå ikke om noen er skadd. Frykten for at noen kunne være skadd var en av årsakene til at vi la ned så mye arbeid i denne saken, men vi fant ikke mannen og da er det ikke så godt å si, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Even Jørstad til NRK

Har dere fått inn meldinger om noen som er skadd fra f.eks. legevakt eller sykehus?

– Vi har sjekket det ut, og det er ingen meldinger om noe slikt fra hverken legevakt eller andre aktuelle steder, sier Jørstad.

Politiet fikk meldingen først fra de ansatte i Kiwi-butikken og reiste så ut til stedet. Det ble så søkt i et ganske stort område rundt butikken, blant annet i Torshovdalen. Likevel, ingen personer med tilknytning til saken ble funnet.

– Vi har nå gitt opp søket etter mannen vitnene beskrev, uten å finne ham, forteller operasjonsleder Jørstad.

Det politiet derimot fant var noen gjenstander som kan ha blod på seg.

– Vi har funnet en blodig pose like ved butikken, sa operasjonsleder Even Jørstad til NRK tidligere i kveld.

Nå opplyser han at de nå vil undersøke posen nærmere for å finne ut om den faktisk er tilgriset av blod.

– Vi er ikke helt sikre på om det er blod, men det er i alle fall rød veske. Vi håper at undersøkelsene av posen og et brukket kosteskaft vi fant da vi fulgte et spor kan føre oss til gjerningsmannen.

Politiet fikk melding om episoden rundt klokken 19.30 mandag kveld.