Hopp til innhold

– Ble banket opp av dørvaktene

Fire dørvakter må møte i retten tiltalt for å ha banket opp en gjest ved utestedet Onkel Donald i Oslo.

Onkel Donald og John's pub

En av mennene er tiltalt for flere voldsepisoder som har skjedd mens han var på jobb som dørvakt på Onkel Donald og John's pub. Illustrasjonsfoto.

Foto: Google street view

Mennene er tiltalt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Rettsaken starter i Oslo tingrett tirsdag.

– Handlingen har karakter av mishandling, heter det i tiltalen.

Dørvaktene var på jobb ved utestedet Onkel Donald i Universitetsgata i Oslo da hendelsen skjedde natt til søndag 15. mars i fjor. Ved 01.20-tiden ville mannen, som senere ble banket opp, komme inn på utestedet, men han ble avvist av to av vaktene.

Slag og spark

Ifølge tiltalen gjorde mannen et utfall mot en av dørvaktene, hvorpå en av dem tok rundt halsen hans og dro ham ned i bakken sammen med to av de andre vaktene.

Deretter skal han ha blitt sparket én eller flere ganger av to av vaktene mens en annen tok halsgrep på ham og slo ham. Deretter ble det satt håndjern på mannen, før han ble ført til en nødutgang på nabobaren John's bar. Der skal han ha blitt ført inn i gangen og slått flere ganger.

Som følge av volden fikk offeret forstuet albue og kne, hjernerystelse og ribbensbrudd.

Les også: Dørvakter siktet for vold mot gjest

Tiltalt for vold mot flere gjester

En av vaktene er også tiltalt for to andre voldshendelser på jobb. Ifølge tiltalen skal hendelsene ha skjedd uprovosert.

24. november 2008 skal 44-åringen ha slått to menn med knyttet hånd i ansiktet. utenfor John's bar.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.