Hopp til innhold

FrP vil granske organisasjoner

Partiet vil finne ut om organisasjoner jukser med medlemstall.

Oslo rådhus
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Fremskrittspartiet i Oslo ber byrådet granske alle organisasjoner og foreninger som mottar støtte fra kommunen ut fra antall medlemmer.

I helgen kom det frem mistanker om at Pakistan Velferds Organisasjon har jukset med medlemslistene sine. Nå vil FrP sjekke alle organisasjoner.

Vil finne sannheten

- Det er to grunner til det. Når det oppstår rykter om medlemsjuks, så må en gå gjennom alle listene slik at vi kan få klarhet i om det er riktig eller ikke.

Stemmer det ikke, så får vi jo slått i hjel ryktene. Hvis det stemmer at medlemsjuks skjer, så må vi jo vurdere om det skal politianmeldes, sier gruppeleder i FrPs bystyregruppe, Svenn Kristiansen.

Det var TV2 som i helgen fortalte at Pakistan Velferds Organisasjon kan ha ført opp flere medlemmer enn det de i virkeligheten har.

En ringerunde kanalen gjennomførte blant 34 av de 506 medlemmene på listen, viste at 28 av disse nektet for at de er med i organisasjonen.

Oslo kommune har nå gitt Pakistan Velferds Organisasjon frist til 1. juni med å levere en medlemsliste med underskrift fra alle medlemmene.

- ikke aktuelt

Byrådet vil foreløpig ikke granske alle organisasjoner som mottar støtte ut i fra medlemstall slik FrP ønsker.

- Det blir en litt for omfattende oppgave. - Hvis det viser seg at det har skjedd noe ulovlig, så synes jeg det er naturlig at rutinene gjennomgås for å forhindre at det skjer noe ulovlig, sier byråd for kultur og utdanning Torger Ødegård.