Hopp til innhold

Alvorlig skadd etter knivstikking

En 39 år gammel mann ble søndag kveld knivstukket i Oslo sentrum. Saken etterforskes som drapsforsøk.

Knivstikking ved Sentrum Scene
Foto: Erik Engen / NRK

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 18.51 søndag.

39-åringen var på et arrangement på Sentrum Scene da han ble stukket ned.

- Dette framstår som et målrettet angrep mot denne personen, sier politiet mandag.

Arve Røtterud

Arve Røtterud.

Foto: Erik Engen / NRK

- Kjørt til Ullevål med alvorlige skader

- Det har vært et arrangement inne på Sentrum Scene, hvor tre personer ifølge vitner knivstakk en, og forsvant deretter fra stedet. Vedkommende som er knivstukket er kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader, sier Arve Røtterud ved Oslo politidistrikt til NRK.

Mannen skal ha blitt stukket ned foran scenen i konsertlokalet, under opptredenen til en gruppe vietnamesiske musikere, skriver Aftenposten.

Mange vitner

Politiet har mange vitner til knivstikkingen.

- Det var fullt på Sentrum Scene, masse mennesker, og naturligvis uoversiktlig da dette skjedde. Så vi er i kontakt med mange vitner, og så får vi se om vi får noen opplysninger vi kan jobbe videre med, sier Røtterud.

Politiet håper likevel at flere vitner vil melde seg, og at de vil få opplysninger som vil sette dem på sporet av gjerningsmennene.

En av gjerningsmennene skal ha stukket av i en drosje. Politiet mener å vite hvem de tre er, og at de er i alderen 25 til 35 år. Både den skadde og de antatte gjerningsmennene skal være av vietnamesisk opprinnelse.

- Etterforskes som drapsforsøk

Politiet trodde først det dreide seg om et gjengoppgjør, men sier mandag at de nå tror det er snakk om et personlig oppgjør.

- Dette framstår som et målrettet angrep på denne personen og
etterforskes som et drapsforsøk, sier avsnittsleder Grete Metlid
ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB mandag.

Sentralvaktleder Kjell Pedersen sier til NRK at mannens tilstand er alvorlig men stabil. Gjerningsmennene var mandag ettermiddag fortsatt på frifot, og er ennå ikke identifisert.

- Veldig alvorlig sak

- Dette er en veldig alvorlig sak, der offeret er påført alvorlige skader. Etter omstendighetene går det imidlertid bra med ham, og han er utenfor livsfare. Han ble påført knivstikk flere steder på kroppen, men fikk rask legebehandling og førstehjelp på stedet. Den raske og gode oppfølgingen har nok reddet livet hans, sier Grete Metlid.

Ullevål universitetssykehus opplyste mandag formiddag at mannen har skader i hode, bryst og mage. Skadene betegnes som alvorlige, men tilstanden er stabil.

39-åringen er operert og lå mandag ettermiddag til intensivbehandling. Likevel håper politiet at de får anledning til å snakke med mannen så raskt som mulig.