Hopp til innhold

Ullevål er friskmeldt

Ullevål universitetssykehus er nå friskmeldt for mistanken om fuktskader.

Ullevål universitetssykehus

Ullevål universitetssykehus

Foto: Holm, Morten, Morten Holm / SCANPIX

27 ansatte i en fløy i Søsterhjemmet ble evakuert i november etter mistanke om muggsopp, og flere mente de var blitt syke av fuktskader.

Et spesialfirma har tatt prøver av de aktuelle områdene og resultatene viser at det ikke er noen synlig vekst av muggsopp i de undersøkte lokalene.

Kan flytte inn igjen

Mycoteam sier i sin sluttrapport at ingen av kontorene viser noen tegn til unormal spredning av muggsopp i inneluften. Det er heller ikke registrert tegn til fuktighet eller synlig vekst av muggsopp i lokalene, og det ble ikke registrert spesielle luktproblemer ved inspeksjonen.

- Det er imidlertid registrert moderat forekomst av støv i de aktuelle områdene. Det skyldes vanlig bruk av rommene, ettersom det er påvist dominans av hudceller, papir, tekstilfibre og uorganiske partikler. De uorganiske partiklene stammer fra, blant annet, sand og jord som trekkes inn utenfra, sier konstituert eiendomsdirektør, Knut Neegaard.

Det betyr at bygget igjen kan brukes som kontorbygg. De aktuelle lokalene i syd-vest fløyen av Søsterhjemmet ble stengt i slutten av november, og alle som hadde kontorer ble flyttet til andre deler av sykehuset i påvente av at spesialfirmaet skulle ta målinger og stikkprøver av området.

- Hva med de som hevder at de har blitt syke?

- Vi vil gå grundig inn i rapporten for å se om det er andre ting ved bygget som bør undersøkes. Vi skal ha et møte med Universitet i Oslo onsdag ettermiddag, sier Neegaard.