Hopp til innhold

- Elendig samarbeid med Ullevål

Ullevål sykehus har seg selv å takke for at de har mange utskrivningsklare pasienter som de ikke får plassert i kommunene. Det sier sosialbyråd i Oslo, Jøran Kallmyr.

Sykehus-seng

Illustrasjonsfoto.

Foto: Scanpix

Sykehusdirektør Tove Strand sier til VG i dag at kommunene spekulerer i at pasientene forblir lengst mulig på sykehus, slik at de skal slippe å betale sykehjemsplass for dem.

Dyrt for Ullevål

Tove Strand

Tove Strand

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Det er én viktig årsak til opphopingen av ferdigbehandlede pasienter - at det lønner seg. Ikke for fellesskapet, ikke for Helse-Norge, ikke for det enkelte sykehus og ikke for pasienten. Men det lønner seg for kommunen, sier direktør ved Ullevål universitetssykehus, Tove Strand til VG.

Ifølge VG koster utskrivningsklare pasienter som ikke blir utskrevet Ullevål sykehus 40 millioner kroner i året.

Les: - Uverdig behandling av eldre

God dialog med andre

Jøran Kallmyr

Jøran Kallmyr

Foto: NRK

Men sosialbyråden, mener det er Ullevål som har vært problemet.

- Ved andre sykehus i Oslo, Lovisenberg og Ahus, har vi ingen utskrivningsklare pasienter. Det er fordi vi har hatt en god dialog med dem og har samarbeidet godt. Det forventer jeg at vi også kan gjøre med Ullevål i fremtiden, sier Kallmyr til NRK Østlandssendingen.

- Så du mener det er Ullevål som er problemet?

- Jeg føler at Ullevål sykehus har vært vanskelig å samarbeide med. Jeg vil ta initiativ til å få et møte med Tove Strand ganske raskt, for dette må vi få en slutt på, sier Kallmyr.