Hopp til innhold

«Holmenkollen Fyr» blir forkastet

Det er flertall i bystyret for å forkaste vinnerutkastet fra arkitektkonkurransen - i hvert fall i sin nåværende form.

Nye Holmenkollen Fyr - Extending Tradition
Foto: Arkitektskisse

Også forlaget om å bygge storbakke i Midtstuen karakteriseres som steindødt.

Rune Gerhardsen
Foto: Åsmund Haslie/NRK

- Det jeg tror vi nå vet er at det blir storbakke i Holmenkollen. Den blir liggende langs nåværende akse, slik at den ikke blir vridd, sier Arbeiderpartiets Rune Gerhardsen, som leder den bystyrekomitéen som steller med idrettssaker.

At bakken skulle vris slik at hopperne landet noe nærmere byen var et av kravene til arkitektkonkurransen - som utkastet «Holmenkollen Fyr» gikk seirende ut av.

Uten en slik vridning er det nemlig ikke plass til å bygge en storbakke med K-punkt 122 meter, slik forutsetningen var.

I ettertid har det vist seg at vridningen vil ha store negative konsekvenser for langrennsstadion. Nå sier både byrådspartiene og Arbeiderpartiet at bakken må bygges i dagens akse.

Ikke et oppussingsobjekt

Det betyr en noe mindre bakke en opprinnelig planlagt, med K-punkt 117 meter, to meter lenger enn i dag.

Om dette betyr rehabilitering av dagens bakke - slik byrådet går inn for - eller en helt ny bakke, slik Arbeiderpartiet ønsker seg er fortsatt uavklart.

Rune Gerhardsen håper det fortsatt er mulig å bruke elementer fra vinnerutkastet.

- Det er det byrådet som har fullmakt til å avgjøre. Jeg synes det er en festlig løsning, så hvis det går an rent teknisk, så skal ikke jeg stille meg i veien for det. Det viktigste nå er at bakken skal bygges ordentlig. At dette ikke blir noe oppussingsprosjekt, men det blir en ny bakke, men i den gamle aksen, sier Rune Gerhardsen.